Albin Eriksson jublar efter sitt andra och matchavgörande mål i Skellefteås 3–2-seger mot Frölunda.
Albin Eriksson jublar efter sitt andra och matchavgörande mål i Skellefteås 3–2-seger mot Frölunda.

Dubbel av Eriksson sänkte Frölunda

Albin Eriksson hade aldrig gjort mål i SHL. Nu har han gjort två. 18-åringen blev stor matchhjälte när Skellefteå slog Frölunda med 3–2 trots en tappad tvåmålsledning.

ANNONS
|

När Albin Eriksson var yngre hade han Frölunda som favoritlag. Kanske var det därför som 18-åringen spelade så inspirerat i karriärens första match i Scandinavium.

Erikssons båda mål, som innebar 1–0 respektive 3–2, bäddade dessutom för en efterlängtad seger för Skellefteå efter några riktigt motiga veckor.

- Jag höll på Frölunda när jag var mindre, så det var lite speciellt. Det är bra tryck här, även om man är motståndarlag, säger Eriksson.

ANNONS

- Det har varit en tung period, så det var otroligt skönt att komma hit och ta tre poäng av Frölunda.

Fem forwardar

Skellefteå har haft en rejäl svacka de senaste veckorna och hade bara en seger på de senaste nio matcherna inför resan till Göteborg.

Inte minst i numerära överlägen har effektiviteten saknats. Skellefteå har sämst powerplay-statistik i hela SHL, vilket fick tränaren Tommy Samuelsson att stuva om och skicka in fem forwardar samtidigt när chansen kom.

- Det var säkert inte sista gången. Det finns goda förhoppningar inför fortsättningen, säger Skellefteåtränaren.

Kvällens tre mål kom dock alla i fem mot fem. Det första efter ett snabbt anfall där Joakim Lindström petade fram pucken och Albin Eriksson – ur dålig vinkel – lyfte in pucken i mål.

- Jag får en bra puck från ”Jocke” och då är det nästan bara att skjuta. Tränaren har tjatat på mig hela säsongen att jag ska skjuta med och det är jag ju tänka lite mer på nu framöver, säger Eriksson.

ANNONS

Hackande motor

I mitten av den andra perioden ökade Andreas Wingerli dessutom på till 2–0. Men det blev spänning i matchen till slut ändå.

Först reducerade Ryan Lasch med ett vackert mål i slutet av mittperioden och i slutperioden kvitterade dessutom Simon Hjalmarsson på en retur. Men Albin Eriksson, som SHL-debuterade i fjol, hade fått mersmak och avgjorde matchen ett par minuter senare.

- Vår motor hackade lite i dag. Men vi har ju spelat mycket sämre än så här och ändå vunnit matcher, summerar Frölundatränaren Roger Rönnberg.

- Det är effektiviteten som är skillnaden i dag.

TT

ANNONS