Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Drotts ess i rockärmen

Drott slänger in en joker i elitseriespurten – eller snarare ett ess. Christian Ericsson har blivit sugen på handboll igen och är i full träning!
Han är långt ifrån ensam om att drabbas av abstinens efter att ha lagt av. I Hylte Volley har ju både Tommy Andersson och Mikael Kjellström nyligen gjort comeback, och i Drott spelade Henrik "Kex" Andersson tre matcher innan uppehållet som ersättare för skadade Tomas Eriksson.

"Kex"har skickat dojjorna upp på hyllan igen, men kommer att ingå i ledarstaben under resten av säsongen som assistent åt tränaren Janne Göransson.

Detta samtidigt som Christian Ericsson letat upp sina dojjor.

– Ja, efter några månaders uppehåll började jag bli sugen på handboll igen och har tränat med laget ett tag. Men jag är långt ifrån fulltränad...

Ericssons avhopp efter förra säsongen kom en smula oväntat eftersom han faktiskt var Drotts bäste målskytt med totalt 159 mål och vann HP:s bolljakt. Men motivationen försvann och då hjälpte inga övertalningar.

Nu tog han själv kontakt med sitt gamla lag och ingen blev gladare än Janne Göransson som behöver en bredare trupp.

– Det är nog många av mina kollegor som är avundsjuka att kunna kasta in en spelare som Christian, han har sett bra ut på träningarna och skall så småningom periodvis avlasta Michael Mattsson och Tobias Bengtsson som högernia. Det är timingen som skall finslipas en smula bara.

Så i matchen mot Heim i kväll är Christian Ericsson inte med, däremot lanserar Drott en tvättäkta elitseriedebutant i 17-årige Rasmus Klingberg, som ersätter Mikael Edenlind som högersexa. Edenlind har haft stora problem med en axel och är dessvärre speloduglig resten av säsongen.

I övrigt kommer Drott ordinarie, vilket betyder att Michael Mattsson och Mathias Adjovi är återställda från sina krämpor.

– Heimmatchen är viktig, vi har hygglig koll på dem men det handlar om ett gediget lag med stor rutin, varnar Drottränaren inför nypremiären i Mölndal.