Urkraft. Nyförvärvet Yosdany Rios gjorde ett så pass stort avtryck att han punktmarkerades av Helsingborg i andra halvlek.

Drott premiärföll

Drotts första träningsmatch för säsongen blev ett riktigt målkalas. Men det blev OV och "Tubbi" som fick lämna Halmstad Arena med en vinst, och flaggan i topp.

|

HK Drott 28

OV Helsingborg 34

Men Helsingborgs seger satt långt inne mot ett Drott som ville visa att man blir en kraft att räkna med i årets allsvenska. Hemmalaget kopplade tidigt greppet i matchen, och Helsingborgs tränare, före detta Drottränaren, Ulf "Tubbi" Sivertsson tvingades ta time-out redan efter tio minuter, vid ställningen 7-4. Helsingborg kom efter det in i matchen bättre, och kunde kvittera till 10-10 efter 19 minuter. Resten av halvleken fortsatte också på den vägen, och efter första 30 stod det lika, 17-17.

Det Drottpubliken kunde ta med sig in i pausen var att den kubanska vänsternian Yosdany Rios hade presenterat sig, med sin råstyrka och hårda skott. Även Filip Berentsen visade kvalité, som tvåvägsspelare smällde han dit bollar framåt och visade prov på volleybollblock bakåt.

Men i andra halvlek tog OV Helsingborg snabbt kontroll på matchen. De tog ledningen med några bollar, och när Drott luftade hela sin trupp hade de inga stora problem med att hålla ledningen. Till slut rann Hawaii-handbollsmatchen iväg till 29-34, och siffrorna säger mycket om inställningen i försvaret hos båda lagen.

– Generellt ser det bra ut i dag. Det är mycket detaljer kvar i spelet som ska sitta. Men jag är nöjd med spiriten som finns i laget, och vi jobbar med att skapa vår identitet. Vi möter ett av topplagen i Allsvenskan i dag, och de har spelat ihop mycket längre än oss, säger Diego Perez Marne.