Hosam Aiesh (till höger i rött) firar ett av flera drömmål i Östersunds 3–2-seger mot Falkenberg.
Hosam Aiesh (till höger i rött) firar ett av flera drömmål i Östersunds 3–2-seger mot Falkenberg.

Drömträffarna ordnade galen Östersundseger

Två straffar och en misslyckad rensning gav två mål. Tre kalasträffar gav tre mål. Det var skillnaden i en bisarrt händelserik 3–2-seger för Östersund mot Falkenberg.

ANNONS
|

Det gick inte att klandra den fotbollsallsvenska tillställningen på Jämtkraft arena för att vara händelsefattig – eller fattig på diskussionsämnen.

Först var det en Falkenbergstraff efter 25 minuter som ordnades efter att Thomas Isherwood dragit för mycket i en framstapplande Falkenbergsspelare.

Kirill Pogrebnyak klev fram – men det gjorde också Aly Keita i målet som gick åt rätt håll och räddade.

Om den räddningen var fin så var hans ingripande vid ett långt FFF-inkast i minut 40 desto tveksammare. Utboxningen gick rakt till Marcus Mathisen som nickade dit ett 1–0-mål för gästerna.

ANNONS

Dock inte ett godkänt sådant.

- Huvuddomaren säger att det är mål. Det är linjemannen som tar det (för offside), säger Falkenbergs Christoffer Carlsson, som inte höll med om domslutet, till C More.

- Det var lite tråkigt. Sedan gör de mål direkt efter så det var en tung period där.

Ännu en straff

När Falkenbergmålet dömdes bort fick Östersund kontra i stället för att slå avspark, och i slutet av den kontringen drog Hosam Aiesh till med ett kalasskott – ribba in.

Och plötsligt var det hemmafansen som jublade i stället.

- Det är inte varje dag man får sådana där träffar, säger Hosam Aiesh.

Jublet kom dock av sig fort.

ANNONS

Bara några minuter efter 1–0-projektilen från Aiesh skulle domare Magnus Lindgren, med viss reastämpel på beslutet, åter peka på Östersunds straffpunkt.

Just Christoffer Carlsson lade den i samma hörn som anfallskollegan Pogrebnyak lagt sin brända straff i tidigare. Skillnaden var att Aly Keita gick åt andra hållet den här gången.

Händelserikt blev det även i andra halvlek.

Även om Östersund inte fick till sitt sedvanliga bolltrillande och passningsorienterade anfallsspel var det inget fel på distansavsluten den här söndagseftermiddagen.

Om Hosam Aieshs mål var säsongens vackraste hittills så fick han en god konkurrent en knapp kvart in i andra halvlek när Charlie Colkett slog till med vänsterdojan från distans. Stenhårt, via FFF-målvakten, upp i nättaket.

Isherwood avgjorde

Ett 2–1-mål som mycket väl hade kunnat få en kvittering när en Isaac Ssewankambo rensade bollen i underkanten på egen ribba.

När Noah Sonko Sundberg försökte göra om samma bedrift som sin backkollega så gav det inte samma utfall. Total felträff – och total lyckoträff för Falkenberg som hade fått ett 2–2-mål mer eller mindre till skänks.

Delad pott i slutändan alltså? Nej då.

När Östersund jagade sitt tredje ledningsmål för dagen så träffade de först ribban i det andra målet.

Sedan slog Thomas Isherwood till.

ANNONS

Mittbackens distansavslut i 88:e minuten var kanske det vackraste målet av alla som föll under de 90 plus tre minuters total galenskap på ett regntungt Jämtkraft arena.

- Jag gjorde inlägg hela tiden så jag kände att man måste testa, säger Isherwood, som menade att det galna avslutet från kanten faktiskt var menat, till C More.

Oavsett om det var ett inlägg eller skott flög bollen i alla fall i en båge rakt in i nät.

Och säsongens första trepoängare flög rakt in på Östersundskontot.

TT

ANNONS