Luleås Pontus Själin jagas av Frölundas Ryan Lasch under den tredje SM-semifinalen i Luleå.
Luleås Pontus Själin jagas av Frölundas Ryan Lasch under den tredje SM-semifinalen i Luleå.

Dramatik när Luleå höll semifinalen vid liv

Det satt riktigt långt inne. Men Luleå vände och vann till slut med 3–1 i i måstematchen mot Frölunda. Jesper Sellgren avgjorde med två minuter kvar att spela – och reducerade semifinalserien till 1–2 i matcher.

ANNONS
|

Hemmaplan och 0–2-underläge i matchserien i bäst av sju såg inte ut att skrämma Luleå. Men ett misstag i en bytessituation gjorde att det var Frölunda som tog ledningen.

Simon Hjalmarsson bröt en passning och kom två mot noll tillsammans med Max Friberg. Friberg fick passen, höll sig kall och placerade in 1–0 på lagets första skott i matchen.

Straffmiss

Luleå fortsatte att dominera spelet, radade upp chanser, men nu var det som att något låst sig. 26–12 i skott inför sista perioden, men pucken ville inte in bakom en formstark Johan Mattsson i Frölundas mål.

ANNONS

Hemmalagets Emil Larsson brände först ett jätteläge, och sedan en straff.

- Jag kan hålla i den lite längre, jag är lite ivrig att skjuta iväg den, säger han om straffmissen till C More efter andra perioden.

- Det är bara ett mål som saknas. Det är det sista lilla bara, att trycka på ännu mer. Vi checkar och trycker på. Det är bara att fortsätta ännu hårdare på mål.

Matade skott

Till slut kom kvitteringen, Jack Conolly fick fatt på en retur från Mattson och med dryga kvarten kvar gjorde amerikanen 1–1.

Och så även vändingen.

Kaos rådde framför Frölundas mål när Luleå sköt gång, på gång, på gång, och Mattson räddade pucken på alla möjliga och omöjliga sätt. Till slut blev det ett skott för mycket. Jesper Sellgren skickade in pucken och gav hemmalaget ledningen med 2–1 med bara två minuter kvar av matchen.

ANNONS

Karl Fabricius fastställde sedan slutresultatet i tom kasse.

I och med segern har Luleå reducerat till 1–2 i matcher. På lördag spelas match 4 i Göteborg.

TT

ANNONS