Johan Untersteiner och Day Or Night In är klara för Elitloppet på Solvalla nästa helg.
Johan Untersteiner och Day Or Night In är klara för Elitloppet på Solvalla nästa helg. Bild: Daniel Stiller/Bildbyrån/arkiv

Drömspår för Johan Untersteiner i Elitloppet

Johan Untersteiner kommer försvara Halmstadtravets färger i Elitloppet på Solvalla. På den näst sista platsen i 16-hästarsfältet föll Elitloppets general Anders Malmrots val på Day Or Night In.

ANNONS
|

– Insatserna han gjort i år har imponerat på mig. Han har sett jättefin ut i de tre senaste loppen. Jag känner för Day Or Night In efter de här loppen och Johan har tackat ja, säger Anders Malmrot.

Day Or Night har vunnit ett lopp i år på sju starter. Hästen inledde säsongen i Frankrike och har inte riktigt haft flyt med positionerna men det kan vara dags att det lossnar på allvar i Elitloppets försök.

När lottningen genomfördes blev det bingo för Johan. Day Or Night In startar från spår fyra bakom bilen i det andra heatet och möter bland annat Daniel Redéns Propulsion, som Johan var tvåa med i finalen 2017.

ANNONS

Fyra hästar från samma stall är rekord i Elitloppets historia och i år står Daniel Redén för den bedriften och även om han inte riktigt hade tur i spårlottningen är fortfarande det stora hoppet Propulsion.

Johan Untersteiner talade sig tidigt på säsongen varm om Elitloppet för flera hästar från det egna stallet. Han fick nöja sig med en plats och förra årets finalist Pastore Bob tillsammans med Cyber Lane kommer dock till Solvalla och startar i Sweden Cup, populärt kallat lilla Elitloppet.

Ringostarr Treb som vann Elitloppet förra året och hade en friplats finns inte med i startlistan. Halmstadtränaren Jerry Riordan tackade nej i ett tidigt skede.

Han vill inte köra två heat med hästen efter skadan som stoppade honom i höstas. Ringostarr Treb startade senast i Gävles guldlopp och blev trea och siktet är inställt mot Oslo Grand Prix.

LÄS MER: Redén skriver travhistoria

Fakta: Så lottades Elitloppet

Spårlottningen till elitloppet genomfördes på söndagkvällen och de två försöken fick följande utseende. Det fyra främst placerade hästarna från respektive försök går vidare till finalen. Distansen är 1609 meter med bilstart.

Heat 1: 1) Makethemark, 2) Disco Volante, 3) Double Exposure, 4) Next Direction, 5) Looking Superb, 6) Uza Josselyn, 7) Readly Express, 8) Sorbet.

Heat 2: 1) Aubrion Du Gers, 2) Milligan's School, 3) Bahia Quesnot, 4) Day Or Night In, 5) Propulsion, 6) Milliondollarrhyme, 7) Heavy Sound, 8) Dijon.

ANNONS