Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peter Untersteiner kan känna doften av Elitloppet menar HP:s travkrönikör Thomas Engman. Arkivbild. Bild: Johan Persson
Peter Untersteiner kan känna doften av Elitloppet menar HP:s travkrönikör Thomas Engman. Arkivbild. Bild: Johan Persson

Thomas Engman: Drömmen lever och showen har bara börjat

Marcus Lindgren jobbar oförtrutet vidare mot drömmen att få fram en superstjärna.
I Jubileumspokalen på Solvalla fick Missle Hill välförtjänt många rosor, men insatsen från tvåan Stoletheshow fastnade nästan mer på näthinnan hos betraktarna.

Utan Örjan Kihlströms som vanligt iskalla styrning hade Rikard N Skoglund fått enorma hyllningar. Stoletheshow befann sig i skärselden i varje meter av loppet. Han fick en tuff start och med högt tempo på första rundan, 1.08 och en vrålhet Zarenne Fas på utsidan.

På upploppet var motståndarna utom räckhåll för ledaren förutom Missle Hill som speedade sylvasst till seger på 1.10,2, tre tiondelar från löpningsrekordet.

Och även den här kvällen gick i Örjan Kihlström och Daniel Redéns tecken. Segern i stonas EM med Conrads Rödluva försvann nästan i bruset av upplösningen i Jubileumspokalen.

Tiden kommer också för Marcus Lindgren och Stoletheshow, var så säkra. Nu var distansen 2140 meter. I Elitloppet är det 1609 meter och som sexåring är det precis lagom att kliva in i den lejonkulan.

Untersteiner kan känna doften av Elitloppet

Tillbaka som vinnare och rekordhäst. I minicomebacken för Heart Of Steel blev det banrekord på Tingsryd och Peter Untersteiner kan redan i dag precis som Marcus Lindgren känna doften av Elitloppet på Solvalla.

Inombords har känslorna hos Peter svallat under året och den överraskande segern i Copenhagen Cup följdes av det tunga beskedet att Heart of Steel fick nobben i elitloppet.

Nästa käftsmäll för kretsen runt hästen kom efter fjärdeplatsen i Skive. Uppladdningen inför Oslo Grand Prix gick samtidigt i stöpet. Hästen visade sig vara sjuk och en halsoperation väntade. Drygt två månader senare stod Heart Of Steel på startlinjen igen i Tingsryd.

Frågetecken runt formen kanske fanns men Peter Untersteiner körde offensivt. Till hans stora stora glädje rätades allting ut i ett utropstecken med seger och banrekordet 1.09,3 på milebanan.

Utvändigt ledaren Racing Mange blev inget hinder utan Heart Of Steel gled undan till knapp men säker seger före Monark Newmen.

I ett tidsperspektiv är det långt till nästa års elitlopp men Peter Untersteiner har tidigare deklarerat att ska han under sin karriär vinna Elitloppet så är Heart Of Steel det starkaste kortet.

Pastore Bob gör årsdebut – skyhög favorit

Och på tal om topphästar så gör Johan Untersteiners Pastore Bob årsdebut i Halmstad i V64. Sjuåringen, som bland annat var med i Elitloppets final 2018 och haft stora framgångar i Finland, blir skyhög favorit i snabbloppet.

Intresset låg nära kokpunkten till derbykvalen på Jägersro och det stora intresset fick till följd att 13 hästar hamnade i frysboxen. Av de 72 hästarna kommer Adrian Kolgjini och Robert Bergh med åtta hästar vardera, något av ett rekord i sig för en enskild tränare.

Aetos Kronos är seedad tvåa i loppet. Jerry Riordans springare, som vann Kungapokalen på Åby men valde att stå över Sprintermästaren, är framme vid säsongens stora höjdpunkt med fyra miljoner kronor i potten. I sulkyn den här gången sitter Magnus A Djuse som kör hästen för andra gången. Totalt har Halmstad åtta hästar med i försöken.

Även i Stoderbyt vimlar det av topphästar. Från Halmstad är Johan Untersteiners Gina Mearas rankad som nia och i toppen det är ett riktigt getingbo.

HP:s V64-system 24 augusti

V64 1: 4,6. Res: 3–8.

V64 2: 2,4,6. Res: 1–4.

V64 3: 9 Pastore Bob. Res: 2–6.

V64 4: 4,5,7,8,10,11,12. Res: 1–2.

V64 5: 5,8,10,11. Res: 6–3.

V64 6: 5 Velegance. Res: 1–4.

168 rader

Fler lokala sportnyheter hittar du här