Linköpings målvakt Emma Holmgren, mitten, imponerade i toppmatchen hemma mot Rosengård och höll nollan. Arkivbild.
Linköpings målvakt Emma Holmgren, mitten, imponerade i toppmatchen hemma mot Rosengård och höll nollan. Arkivbild.

Doldisen bäst bland VM-spelarna

Toppmötet mellan Linköping och Rosengård vimlade av VM-spelare. Men bäst på planen var hemmamålvakten Emma Holmgren. 22-åringen nollade motståndarlaget och stod för sin bästa insats hittills i sin nya klubb i 0–0-matchen.

ANNONS
|

Inte mindre än nio av de 22 spelarna i startelvorna ska snart spela fotbolls-VM i Frankrike.

Linköpings målvakt Emma Holmgren ska det inte.

Men trots alla stjärnor på planen var hon den som lyste starkast.

- Om det var min bästa insats i nya klubben hittills? Ja, det måste det ha varit. Kul att hålla nollan, även om man alltid är lite besviken efter att ha tappat poäng, säger Holmgren.

ANNONS

Den 22-åriga Uppsalatjejen värvades från Hammarby inför den här säsongen, men kunde ha fått en roligare start. En sträckning i ljumsken gjorde att hon var borta en tid och bland annat missade två omgångar av allsvenskan.

- Jag har fortfarande en del besvär, så nu ska det bli skönt att få rehabilitera ordentligt under uppehållet. Därför tvingades jag tacka nej till läger med U23-landslaget, säger hon.

Siktar på A-landslaget

Holmgren har också varit med på tre läger med A-landslaget – men inte spelat någon landskamp ännu. Fortsätter hon prestera i den här takten lär det inte dröja så länge till.

- Jag har som mål att komma med där och hoppas på att få spela stora mästerskap i framtiden, säger hon.

Inför 2384 åskådare under måndagskvällen räddade Emma Holmgren bland annat ett friläge från Rosengårds inhoppare Anam Imo, samt tunga skott av både Iva Landeka och Caroline Seger.

ANNONS

Av de svenska VM-spelarna visade just Seger bäst form.

- Det känns jättebra och ska bli så roligt att få vara med i ännu ett mästerskap. Det gäller att ta hand om kroppen och komma fräsch inför landslagssamlingen i Båstad, säger mittfältsstjärnan.

Men Seger var inte nöjd med att bara få med sig en poäng. Rosengård dominerade stort och borde tagit full pott, som skulle betytt serieledning under uppehållet (nu behåller Göteborg den).

"Längtar verkligen"

- Vi gör nittio bra minuter, men saknar den sista skärpan i avsluten. Så här överlägsna spelmässigt har vi aldrig varit mot Linköping förut. De är normalt sett väldigt starka i sin offensiv, men vi lät dem springa mycket så att de tappade kraft framåt, säger hon.

Kosovare Asllani, Segers landslagskollega i Linköping, hade exempelvis väldigt svårt att komma loss och skapa farligheter.

ANNONS

- Vi är tyvärr lite för osynkade, slår många chansbollar när vi kunde ha hållit i och varit lite mer kalla. Det var frustrerande att inte få ut mer av vårt spel, när potentialen är så mycket högre, säger hon uppgivet.

Nu kan seriespelet läggas åt sidan och allt fokus riktas mot VM.

- Skönt att det äntligen är dags, jag längtar verkligen. Vi ska göra allt vi kan för att först ta oss vidare från gruppspelet och sedan förhoppningsvis nå långt i slutspelet, säger Kosovare Asllani med ett leende.

TT

ANNONS