Hemmaduell. Anton Ljungström från Halmstad KK (till höger) vinner DM-guldet i K1 2 500 meter före klubbkamraten Niclas Hansson.

DM-medaljer stod på spel på Nissan

Nissan var tävlingsarena i helgen. Uppströms den gamla järnvägsbron arrangerade Halmstad Kanotklubb både västsvenskt distriktsmästerskap och finalen i Västgöta Cup.

|

Kanotister från Halland, Göteborg, Bohuslän, Dalsland och Västergötland gjorde upp om medaljerna, men en hel del av dem stannade kvar i Halmstad.

Anton Ljungström, 24, från arrangörsföreningen vann till exempel både K1 500 meter och K1 2500 meter i klassen H22 med klubbkompisen Niclas Hansson på andra plats. På K1 200 meter blev det däremot omvända roller – Hansson vann före Ljungström.

Loppet över 2500 meter – som kördes på en 500 meter lång bana med vändzoner i bägge ändar – avgjordes i en spurt.

– Niclas spurtade upp mot sista vändningen. Jag hängde på och det blev lite trångt där – vi kom nära varandra, juste men ändå tajt. Ut ur kurvan låg jag på hans våg och när jag sedan ryckte var det full fart. Det räckte hela vägen, säger Anton Ljungström.

I H16 vann Halmstad KK-talangen Otto Andersson DM-gulden i K1 200 och 500 meter samt tog silver i K1 2 500 meter.

Han följde sedan upp med en seger (K1 2500 meter) och en andraplats (K1 200 meter) i Västgöta Cup, vilket gav honom en total andraplats i klassen pojkar 00.