Tom Wandell (höger, här i Örebrotröja) är ett av Djurgårdens nyförvärv. Arkivbild.
Tom Wandell (höger, här i Örebrotröja) är ett av Djurgårdens nyförvärv. Arkivbild.

Djurgården värvar kvartett – Alsing till NHL

Djurgården rustar inför nästa säsong. På fredagen presenterade Stockholmsklubben, som tog SM-silver den gångna säsongen, fyra nya spelare i form av Tom Wandell, Anton Hedman, Kalle Östman och Michael Haga. Under dagen blev det även klart att Olle Alsing lämnar för NHL-klubben Ottawa.

ANNONS
|

Den offensiva kvartetten med Wandell, Hedman (båda Örebro), Östman (Västerås) och Haga (Mora) breddar Djurgårdens forwardsuppsättning, och fler nyförvärv kan ansluta till kommande säsong.

- Vi har ytterligare någon spelare på ingång. Annars ser det ut som att vi får behålla väldigt mycket, säger sportchefen Joakim Eriksson i en intervju på Djurgårdens hemsida.

Samtidigt återvänder backen Marcus Högström till Djurgården tills vidare efter sitt försök att etablera sig i Nordamerika.

ANNONS

Joakim Eriksson berättar också att långtidsskadade Andreas Engqvist är en bit från comeback.

- Vi räknar inte med Andreas Engqvist i nästa års lagbygge, utifrån de symptom han fortfarande har från sviterna av hjärnskakningen, säger han.

Sedan tidigare har Djurgården bland annat tappat Daniel Brodin till schweiziska Fribourg-Gottéron och Marcus Davidsson till SHL-rivalen Växjö.

Under fredagen blev det även klart att försvararen Olle Alsing lämnar för NHL. 23-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Ottawa. Han kommer att ansluta till sin nya klubb i samband med utvecklingslägret som börjar den 25 juni.

Alsing gjorde 15 poäng (fyra mål och elva assist) på 49 matcher i SHL:s grundserie och vann plus- och minusligan på +26.

TT

ANNONS