Djurgårdens Daniel Brodin jublade efter sitt 3–0-mål hemma mot Färjestad. Stockholmslaget är nu en seger från en SM-finalserie mot Frölunda eller Luleå.
Djurgårdens Daniel Brodin jublade efter sitt 3–0-mål hemma mot Färjestad. Stockholmslaget är nu en seger från en SM-finalserie mot Frölunda eller Luleå.

Djurgården tror på plats i SM-finalen

Ny seger mot Färjestad. Nu har Djurgården tre chanser på sig att säkra en finalplats i SM-slutspelet i ishockey.

ANNONS
|

Djurgården förlorade första matchen i Karlstad, men sedan har stockholmarna radat upp tre raka segrar och har nu ett guldläge att säkra en finalplats i Karlstad på söndag.

På fredagen visade stockholmarna effektivitet i den första perioden (2–0) och vann till slut med 3–1.

- Jättekul, det gäller bara att njuta av situationen och fortsätta spela vårt spel, säger forwarden Daniel Brodin.

ANNONS

Sebastian Strandberg spräckte nollan efter 8.11, men det var 2–0-målet nio minuter senare som drog flest applåder från publiken på Hovet.

Hemmamålvakten Adam Reideborn satte i gång spelet på Axel Jonsson Fjällby, som tempoväxlade sig förbi bortaförsvaret och serverade Mattias Guter till 2–0.

- Jag fick en passning av Adam, sedan kändes det som att backen hamnade lite på fel skridsko så då blev det gata att gå och så såg jag att Guter kom där, säger Jonsson Fjällby.

"Bara att tacka och ta emot"

- Det var bara att tacka och ta emot, sade Guter till C More.

I andra perioden fick Färjestad, som vann SHL:s grundserie, chansen två gånger i powerplay men lyckades inte få in pucken, trots ett skottövertag med 10–6.

Totalt vann Färjestad skotten med 30-18.

Men det ville sig inte för gästerna.

I stället utökade Djurgården, som återigen fick klara sig utan skadade lagkaptenen Jacob Josefson, till 3–0 genom Daniel Brodin med 14 minuter kvar av matchen, innan Färjestads Martin Johansson reducerade till 1–3 knappt tre minuter senare.

ANNONS

Mål bortdömt

FBK:s Mikael Wikstrand hade också en puck i nät till 2–3, men målet dömdes bort efter videogranskning. Linus Johansson ansågs ha stört Reideborn efter att ha tampats med Alexander Urbom framför mål.

Liknande situationer har uppstått tidigare i matchserien, men på presskonferensen efteråt tyckte Färjestads tränare Johan Pennerborn att domslutet nog var korrekt.

- Jag kommenterade domarna senast, jag brukar inte göra det. Domarna gör alltid sitt bästa. De där situationerna kommer alltid att uppstå och jag förlitar mig till systemet. De har säkert tagit rätt beslut, säger han.

Färjestad fick avsluta matchen i powerplay och tryckte på för en reducering, men förgäves.

Därmed har Djurgården nu tre chanser på sig att säkra en finalplats.

Kan de tappa övertaget?

- Det hoppas jag inte och det tror jag inte, allting är ju möjligt och det är idrott. Det blir jätteintressant att åka ner till Karlstad på söndag, det är väldigt bra förutsättningar för oss samtidigt som vi vet att Färjestad måste vinna. Det viktigaste för oss nu är att luta oss framåt och våga spela vår hockey, säger Robert Ohlsson, som får medhåll av Axel Jonsson Fjällby.

ANNONS

- Om vi fortsätter så här så har vi absolut stor chans. Det är bara att gå ut och göra samma sak så ska det nog gå bra. Det är bara att fortsätta gnugga.

TT

Fakta: Så fortsätter semifinalerna

Semifinal 1: Djurgården leder med 3–1 i matcher mot Färjestad.

Söndag: semifinal 5 i Karlstad

Tisdag: eventuell semifinal 6 i Stockholm

18 april: ev. semifinal 7 i Karlstad

Semifinal 2: Frölunda leder med 2–1 i matcher mot Luleå.

Lördag: semifinal 4 i Göteborg

Måndag: semifinal 5 i Luleå

Onsdag: ev. semifinal 6 i Göteborg

19 april: ev semifinal 7 i Luleå

Källa: Svenska ishockeyförbundet

ANNONS