Daniel Brodins 3–2-mål satte punkt för en målrik förstaperiod i Skellefteå. Djurgården gick vidare och vann matchen med 6–3.
Daniel Brodins 3–2-mål satte punkt för en målrik förstaperiod i Skellefteå. Djurgården gick vidare och vann matchen med 6–3.

Djurgården kvitterade med målkalas på bortais

Djurgården studsade tillbaka och vann det andra kvartsfinalmötet mot Skellefteå med 6–3 på bortais. Ställningen är därmed 1–1 i matcher.

ANNONS
|

Det var Daniel Brodin som med sitt 3–2-mål i slutet av den första perioden vände tillbaka matchen när den höll på att glida i händerna på Skellefteå.

Till skillnad från den första kvartsfinalen handlade det nu om en pang-panghockey som passade Djurgården som hand i handske.

Matchen rivstartade med hela fem mål i den första perioden, en total scenförändring jämfört med det tillknäppta första kvartsfinalmötet.

På Hovet vann Skellefteå tack vare ett oerhört uppoffrande och hundraprocentigt försvarsspel där man fullständigt desarmerade motståndarnas offensiv. Det försvarsspelet var totalt bortblåst nu och Djurgården skaffade sig snabbt en 2–0-ledning efter ett powerplaymål av Emil Bemström och en puck i öppen kasse från Sebastian Strandberg när två Skellefteåspelare missförstod varann.

ANNONS

Viktigt mål

Därefter var det Djurgårdens tur att stå för bjudningarna.

Två onödiga utvisningar i rad blev kostsamma för Stockholmslaget när hemmalagets skarpskytt Oscar Möller både kunde reducera och kvittera till 2–2.

När Skellefteå såg ut att ta över matchen slog Daniel Brodin till. Från nästan ingen vinkel alls lirkade han in pucken och gav ledningen på nytt till Djurgården.

- Det var lite turligt. Jag drar den vid första stolpen och normalt brukar målvakten sitta där och vara tät. Ni gick den in, sade Brodin, som med sin attityd nu fick hela laget med sig. På Hovet två dagar tidigare stred han tämligen ensam.

- Brodins mål var viktigt. Offensivt är vi ganska nöjda med spelet. När det gäller utvisningarna och spelet utan puck måste vi bli bättre till på onsdag, sade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

"Gäller att vara noggrann"

Hemmatränaren Tommy Samuelsson har också en del att fundera på fram till nästa möte lagen emellan.

ANNONS

En sådan detalj är noggrannheten med just detaljerna.

Nu hackade Skellefteåmaskinen betänkligt, speciellt i början av matchen.

- De (Djurgården) börjar bättre än oss och vinner de flesta andrapuckar. Sedan kom det olyckliga 3–2-målet i slutet av den första perioden. Och så det misslyckade bytet när de gör 4–2. I playoff gäller det att vara noggrann med detaljerna, sade Tommy Samuelsson och syftade bland annat på när Petteri Wirtanen lämnades helt ensam med nyinsatte Skellefteåmålvakten Gustaf Lindvall som utökade Djurgårdens ledning i den andra perioden.

Sedan släppte Stockholmslaget aldrig segergreppet.

Mathis Olimb kunde visserligen reducera på nytt i mitten på slutperioden men Djurgården red ut stormen under Skellefteås slutforcering och har skaffat sig momentum inför rond tre på Hovet på onsdag.

TT

ANNONS