Djurgårdens Axel Jonsson-Fjällby blev en av hjältarna borta mot Skellefteå.
Djurgårdens Axel Jonsson-Fjällby blev en av hjältarna borta mot Skellefteå.

Djurgården en seger från semifinal

Målvakten Adam Reideborn och tvåmålsskytten Axel Jonsson-Fjällby blev matchvinnare när Djurgården bortaslog Skellefteå med 4–2 i lagens fjärde kvartsfinalmöte. Nu leder Djurgården med 3–1 i matcher och kan säkra sin semifinalplats på söndag.

ANNONS
|

Först fick han Honken Trophy, utmärkelsen som SHL:s bäste målvakt, och sedan var Djurgårdsmålvakten nästan hundraprocentig och red ut anfallsstorm efter anfallsstorm i den fjärde kvartsfinalen mot Skellefteå.

- Att få Honken Trophy känns jättehäftigt. Det är ett fint pris och väldigt hedrande att ta emot, sade Reideborn, som bara ville glömma en enda sak från den här dagen: Skellefteås reducering till 3–2 i början av den tredje perioden.

ANNONS

Fram till dess hade han tagit allt som gick att ta men skottet från Bud Holloway tog han inte trots att avståndet var långt och sikten fri.

- Nej, det var en blunder. Efter det fick de ny energi och det blev en annan matchbild igen. Som tur var kunde vi få in fyran sedan, sade Djurgårdens målvakt och skickade en tacksamhetens tanke till Axel Jonsson-Fjällby.

"Chansade lite"

På 37 matcher efter att han kom tillbaka till laget har Djurgårdens snabbskrinnare bara gjort ett enda mål.

Nu kom plötsligt två mål till, snarlika dessutom.

Båda gångerna läste Djurgårdsforwarden spelet perfekt och snappade upp blindpassningar från motståndarlaget som sedan ledde fram till mål. Det första efter ett friläge till 2-1, det andra på ett direktskott som betydde 4-2.

- Jag chansar lite och hoppas att de ska slå de där passningarna. Skönt att det lossnar med målskyttet nu. Jag har haft många chanser utan att kunna sätta dit dem, sade Jonsson-Fjällby.

ANNONS

Den fjärde kvartsfinalen liknade de tre tidigare.

Skellefteå hade mycket av spelet men hade väldigt svårt att skapa de riktigt heta målchanserna. Där var förstås Adam Reideborns målvaktsspel en avgörande faktor.

- Han håller oss kvar i matchen, särskilt i början, sade Axel Jonsson-Fjällby.

Kan avgöra på söndag

Hur Skellefteå ska kunna krångla sig tillbaka från det här underläget är svårt att se. Laget dominerar stundtals spelet rejält men det är Djurgården som gör målen.

- Vi pepprar ju Reideborn med skott men tyvärr drar vi inte längsta strået. Just nu känns det surt men i morgon åker vi ner och laddar ny energi för att ge dem en match på söndag, sade Skellefteås tränare Tommy Samuelsson.

Med seger i den matchen är Djurgården klart för semifinal.

TT

ANNONS