Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Axel Jonsson-Fjällby bröt måltorkan när Djurgården krossade Mora på Hovet.

Djurgårdens kross – i jakten på kvartsfinal

Två raka förluster. Då studsade Djurgården tillbaka – och körde över Mora med 7–1 i kampen om kvartsfinalplatserna.

Djurgården har gått trögt i SHL den senaste tiden. Inför mötet med Mora hade stockholmarna förlorat fyra av de fem senaste matcherna och blivit indragna i kampen om direktplatserna till kvartsfinal.

Men mot Mora vände det.

Rejält.

Två snabba mål i den första perioden – inom loppet av 19 sekunder – bäddade för storsegern med 7–1. Sebastian Strandberg öppnade målskyttet till 1–0 efter 12.39 och gjorde även 3–1-målet 6.48 in i andra. I slutet av samma period hade 26-åringen också en assist till Jason Garrisons 4–1-mål.

"Som att fylla år"

- Det är lite som att fylla år. Nä, men det är kul att vara med och bidra. Vi har hittat varandra bra ute på isen, sade Strandberg i C More inför tredje.

Annars var det Axel Jonsson-Fjällby som drog ner flest applåder på Hovet på lördagen. I mitten av tredje fick 21-åringen ett friläge som han förvaltade till 5–1 – hans första mål för säsongen. Två minuter senare utökade Daniel Brodin till 6–1 efter videogranskning.

Och med fyra minuter kvar gjorde Marcus Davidsson 7–1 efter att pucken styrts på en försvarande back.

- Jättekul att vi gjorde sju mål. Det är många matcher där vi haft strul att få in pucken. Vi visade verkligen att vi är ett bra lag, säger Axel Jonsson-Fjällby.

Även Emil Bemström hade en fin kväll. Den 19-årige junioren utökade sin skytteligaledning till 23 mål efter att ha tryckt in 2–0-målet i första.

"Rann i väg som fan"

Segern innebär att Djurgården klättrar upp på fjärde plats i tabellen.

För Mora väntar nu kval för att hålla sig kvar i högsta serien. Laget har åtta poäng upp till Örebro på säker mark och kan därmed inte ta in försprånget.

- Jag har inte hunnit känna efter (hur det kommer bli att kvala), säger Mora-tränaren Mats Lusth, som var besviken efter förlusten.

- Vi fick inte hål på dem och gav dem, tyvärr, för enkla mål. Sedan rann det i väg som fan på slutet.