Djurgårdens Fredrik Ulvestad blev hjälte i den händelserika matchen mot Elfsborg.

Djurgården vann kaosmatch mot Elfsborg

Ett tidigt mål, en kontroversiell utvisning, en otäck huvudskada – och en straff. Djurgården vann kaosmatchen mot Elfsborg med 2–0.

|

Det var otäcka scener som utspelade sig i matchen mellan Djurgården och Elfsborg på Tele2 arena. I den 31:a minuten blev Elfsborgsförsvararen Joakim Nilsson träffad i huvudet av en cykelspark från Djurgårdens Mohamed Buya Turay och blev liggande i gräset.

Sjukvårdspersonal kallades in och Buya Turay såg uppenbart tagen ut av händelsen.

Efter fem-sex minuter kunde dock Joakim Nilsson sätta sig upp i gräset. Ytterligare några minuter senare hjälptes 25-åringen av planen på egna ben, och ersattes av Jon Jönsson.

"Väldigt olyckligt"

Enligt C More sade preliminära uppgifter att det handlar om en befarad hjärnskakning och ett brutet näsben för Nilsson.

- Buya försökte göra något snyggt och "Jocke" försökte ta bort bollen. Det är väldigt olyckligt. Jag hoppas att allt gick bra med honom, sade Nilssons backkollega i Elfsborg, Simon Strand, till C More i paus.

C More, som sände matchen, valde först att inte visa reprisbilder av händelsen.

Den otäcka sekvensen gjorde att det blev 13 minuters tilläggstid i första halvlek, som Djurgården vann med 2–0.

Men det var långt ifrån den enda som hände den här söndagseftermiddagen på Tele2 arena.

Drömstart

Redan efter fyra minuter gav Fredrik Ulvestad Djurgården en drömstart genom att göra 1–0, och elva minuter senare fick norrmannens lagkamrat Haris Radetinac rött kort efter en omdiskuterad situation med Elfsborgs Simon Strand.

- Vi var på varandra lite, sedan kom han efter mig. Jag vet inte vad han höll på med faktiskt. Sedan är det upp till domaren att bestämma, sade Strand i C More.

Djurgårdens 2–0-mål kom även det genom Fredrik Ulvestad efter en kontroversiell straff där Buya Turay gått omkull i straffområdet.