Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Linus Hultström gjorde det viktiga 2–2-målet.

Djurgården vände och vann mot HV71

Djurgårdens bidrag till den senaste landslagssamlingen var imponerande. Detsamma gäller lagets vändning i SHL-matchen hemma mot HV71. Djurgården vann med 3–2 efter förlängning.

Inte mindre än åtta Djurgårdsspelare var uttagna i landslaget som spelade Channel One Cup i Moskva.

En fantastisk upplevelse för spelarna, kan man tänka sig. Men frågan är om det är lika kul för klubblaget, när mer än en handfull spelare missar ett bra läge för såväl återhämtning som nyttig putsning av detaljer under träningarna?

- Det är klart att det inte är helt optimalt. Vi har inte kunnat köra tillsammans på en vecka och det är ändå mycket man hinner nöta på en vecka, säger Marcus Davidsson, som var en av de åtta landslagsuttagna och fick debutera i Tre Kronor.

- Grymt kul, det var kul att få känna på tempot och man fick med sig mycket tips och erfarenheter, framför allt i närkampsspelet och så där, där lärde man sig otroligt mycket, säger 20-åringen.

"Kom in i det"

Matchen mot HV71 gav också ytterligare svar på den frågan hur pass optimalt det faktiskt är för klubblaget när en stor del av truppen åker iväg. För efter landslagsuppehållet var det ett Djurgården som stod för en mäktig avslutning hemma mot HV71 – men som inledde matchen desto svagare.

- Vi har inte kunnat köra ihop oss som andra lag. Men jag tyckte ändå att vi kom in i det ju längre matchen gick, säger Marcus Davidsson.

HV71 utnyttjade matchens första powerplay och fick in 1–0 redan efter fyra minuter. Hemmalaget lyckades bara få iväg fem skott i den första perioden – något som var "under all kritik", enligt forwarden Dick Axelsson.

I den andra perioden hände det desto mer när det gällde skotten, och ett av dem – från just Dick Axelsson som var tillbaka från skada – gick in i mål. Det var Axelssons första mål för säsongen och betydde 1–1.

Onödiga utvisningar

Men gästernas replik kom snabbt, och Djurgården, som åkte på mängder av onödiga utvisningar under matchen, fick återigen börja jaga.

Och den här gången satt kvitteringen hårt inne i en jämn tredje period.

Med 1.25 kvar att spela tog Djurgården en timeout – som gav utdelning. Fem sekunder senare drog Linus Hultström iväg ett stenhårt skott, upp i krysset, och Djurgården hade fixat förlängning.

Väl där var det Djurgården som fick med sig extrapoängen efter att Daniel Brodin fått in det avgörande målet.

- Skönt att vi kom in på vinnarspåret igen, det var jäkligt viktigt, säger Marcus Davidsson och fortsätter:

- Vi får ta bort de där utvisningarna som är onödiga, det är de som gör att vi förlorar matcher ibland, och sen tycker jag att vi kan höja oss två, tre steg också, men det tror jag kommer.