Djurgården firar ledningsmålet.

Djurgården slog "Blåvitt" – upp i serieledning

Djurgården såg ut att gå mot en poäng hemma mot IFK Göteborg. Men nyförvärvet Mohamed Buya Turay ville annorlunda. Anfallaren satte 2–1 med två minuter kvar och skickade upp Djurgården i delad serieledning.

|

IFK Göteborg brukar vara en drömmotståndare för Djurgården; Stockholmslaget hade inför måndagens match vunnit de fem senaste allsvenska mötena klubbarna emellan.

Men trots tre nya poäng var det en blek Djurgårdsinsats som sågades av tränaren Thomas Lagerlöf efter matchen.

- Vi räddades av individuella prestationer i dag. Vi gör en rakt igenom dålig insats, sade han.

17-årige Benjamin Nygren såg ut att bryta IFK Göteborgs dystra svit mot Djurgården efter att ha gjort 1–1 med knappa tio minuter kvar av matchen trots en man mindre på plan sedan Giorgi Kharaishvili fått syna sitt andra gula kort i den andra halvleken.

Mål i alla matcher

Då klev nyförvärvet Mohamed Buya Turay fram och blev stor matchhjälte med sitt 2–1 mål i den 88:e minuten.

- Det var skönt, viktigt för laget och viktigt för klubben, sade segerskytten.

Målet innebär att anfallaren nu har gjort mål i samtliga tre matcher i årets allsvenska.

- Det är därför jag är här, för att göra mål, sade han.

Därmed går Djurgården upp i delad serieledning tillsammans med Häcken efter sju poäng på tre omgångar.

Både Djurgården och IFK Göteborg kom från övertygande segrar mot Örebro respektive Elfsborg i allsvenskan andra omgång.

Trots det var det var en trevande första halvlek där Djurgården under långa stunder hade problem med ett lågt stående IFK Göteborg.

- I dag känner jag att Djurgården har två av världens sämsta tränare. Någonting har vi gjort galet som inte får spelarna att prestera bättre. Allt som vi gjorde bra senast är borta, sade Thomas Lagerlöf.

IFK Göteborg hade i den första halvleken flera gyllene lägen att ta ledningen genom både Nygren och Kharaishvili, men det var oavgjort i paus.

- Jag tycker att vi gör det mesta rätt: vi pressar högt och skyddar ytor på ett bra sätt. I första halvlek kontrar vi och skapar vassa målchanser, sade IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi.

Rött kort

I den andra halvleken dröjde det bara fem minuter innan ett ledningsmål kom, men då var det hemmalaget som genom norrmannen Fredrik Ulvestad satte 1–0.

Inte helt välförtjänt sett till matchbilden.

När sedan georgiern Kharaishvili fick sitt andra gula kort med drygt 20 minuter kvar såg det mörkt ut för gästerna innan Benjamin Nygren kvitterade med mindre än tio minuter kvar på klockan.

Trots det blev det alltså inga poäng för IFK Göteborg efter Buya Turays segermål i den 88:e minuten.