Nikola Djurdjic inledde målskyttet mot Djurgården med årets andra mål för säsongen i allsvenskan.
Nikola Djurdjic inledde målskyttet mot Djurgården med årets andra mål för säsongen i allsvenskan.

Djurdjic efter derbysegern: "Tack Buya"

Stämningen inför årets första allsvenska Stockholmsderby har varit het med mycket snack om vilka som var favoriter. Det blev Hammarby som fick det sista ordet efter 2–1 mot Djurgården.

ANNONS
|

Hammarbys anfallare Nikola Djurdjic har under våren varit omgärdad av flyttrykten, ifrågasatt och syndabock när han brände en straff mot Djurgården i svenska cupens kvartsfinal.

I början av säsongen har Djurdjic stundtals blivit utpetad till en kant till förmån för upphaussade nyförvärvet Vidar Örn Kjartansson.

Men i derbyt mot Djurgården fick serben det sista ordet.

"Måste ta stort ansvar"

Djurdjic inledde inte bara målskyttet – anfallaren var inblandad i det mesta.

- I en sådan här match måste jag ta stort ansvar med mina erfarenheter. Jag spelade på gränsen flera gånger men det måste man göra i stora matcher.

ANNONS

Han passar samtidigt på att skicka en känga till Djurgårdenlägret, som han menar pratade mycket inför matchen.

- Jag blev glad när jag hörde dem snacka innan matchen. Framför allt Buya (Tura) diskuterades i vår gruppchatt före matchen. Jag vill tacka honom.

"Säsongen har startat"

Derbysegern kom i ett utsatt Hammarbyläge då laget bara tagit en seger på fem matcher och senaste matchen mot Malmö FF resulterade i en förnedrande 1–4-kross.

Men mot tabellettan Djurgården stod laget för 90 stabila minuter där de långa stunder neutraliserade antagonisten.

- Vi har inte varit där de första veckorna och inte tagit tillräckligt med poäng. Nu är känslan att säsongen har startat för oss. Enda vägen är uppåt.

Att Nikola Djurdjic fick kröna insatsen med ett mål menar han var viktigt efter straffmissen i kvartsfinalförlusten i svenska cupen.

- Det här var en revansch för cupmatchen. Det var en av mina värsta matcher för Hammarby, säger han.

ANNONS

Målet kom bara någon minut efter att Djurdjic häcklats av Djurgårdens fans med några inte så vackra ramsor vilket fick anfallaren att fira genom att sätta händerna mot örat framför bortasektionen.

- Jag hörde det, det var inga fina ord. De kändes så skönt att göra mål. Det var "instant karma", skulle jag säga.

TT

ANNONS