Aleksander Ovetjkin jublar efter Christian Djoos mål.
Aleksander Ovetjkin jublar efter Christian Djoos mål.

Djoos satte första för säsongen

Efter två månader på skadelistan är Washingtons Christan Djoos tillbaka på isen. Ringrostig? Inte så värst. Djoos satte sitt första mål för säsongen när Los Angeles besegrades med 6–4.

ANNONS
|

Den tidigare Brynäsbacken Christian Djoos är tillbaka på allvar efter den skada som hållit honom borta från spel i NHL i två månader. Han gjorde comeback i helgen och visade under natten mot tisdagen att taktkänslan sitter i.

- Det har förstås inte varit kul att gå skadad så länge, men läkarna och vår stab har gjort ett grymt jobb och verkligen hjälpt mig att komma tillbaka på ett bra sätt, säger Djoos till Aftonbladet.

ANNONS

Lobbade in pucken

Djoos bjöd på ett konststycke till mål när han för första gången den här säsongen hittade nätet i matchen mot Los Angeles.

Anfallet inleddes med briljante Aleksander Ovetjkin, som passade ut mot Djoos på högerkanten. Djoos tackade och passade tillbaka, och gav stjärnryssen ett lysande tillfälle att slå in den med Los Angelesmålvakten Jonathan Quick helt ur position.

Men pucken studsade på en försvarande klubba och hamnade hos Djoos, som med en hand på klubban lobbade in pucken över Quick och in under ribban.

- Ja, jag vet inte riktigt hur det gick till men roligt var det. Man vill ju alltid vara med och bidra offensivt, säger han till Aftonbladet.

Mål av Fantenberg

Los Angeles Oscar Fantenberg var en annan svensk som utmärkte sig. Fantenberg gjorde mål för andra matchen i rad, där det första målet kom efter 40 spelade matcher under säsongen. Adrian Kempe var inblandad i förarbetet till nattens mål, och noterades för en assist.

Matchens klarast lysande stjärna var ryske Washingtonforwarden Jevgenij Kuznetsov med två mål och två assist. Han gjorde sånär ett hattrick, men när pucken nådde den öppna kassen hade slutsignalen redan gått.

ANNONS
TT

ANNONS