Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Division 4-klubbens nya satsning – tre padelbanor

Här är nästa padelprojekt i Halmstad:
Fotbollsklubben Alets IK ligger i startgroparna för att bygga tre padelbanor på Alevallen.
– Tanken är att de ska vara färdiga i april–maj, säger ordföranden Per Hallström.

Halmstads många padelfantaster får snart ännu fler banor att spela den populära racketsporten på.

Alets IK, som har herrlaget i fotbollens division 4, har slagit sig samman med tre ännu hemliga investerare och lanserar ett projekt där tre padelbanor ska byggas på en del av det som i dag är grusplanen på Alevallen.

– Vi har fått okej från byggnadsnämnden och från länsstyrelsen beträffande fågelreservatet, säger Per Hallström.

– Det enda vi inväntar nu är att de skickar ut en förfrågan till grannar och dylikt runt omkring om de har några invändningar. Men jag har svårt att tänka mig det och i så fall är tanken att projektet drar i gång i början på februari och att banorna är färdiga i april–maj. Så det går undan.

Avtalet liknar HBK:s

Alevallen ägs av Halmstads kommun, men Alets IK – som har bildat en särskild padelsektion – har tecknat ett arrendeavtal med kommunen på fem plus två år för marken där padelbanorna ska ligga.

Upplägget är snarlikt det som Halmstads BK har för sina tre padelbanor på Örjans vall.

– Det är i princip exakt samma koncept som vi hade på Örjans vall. Det kommer att bli tre väldigt fina banor. Vi har försökt hjälpa dem framåt så att de ska komma i gång, säger Magnus Rasmusson, strategisk anläggningsutvecklare på kommunen.

Alets IK hyr i sin tur ut marken till investerarna, som bekostar bygget. Föreningen tar enligt Per Hallström ingen ekonomisk risk.

Det finns redan närmare 40 padelbanor i Halmstad. Ni känner ingen oro för att marknaden börjar bli mättad?

– Nej, det tror jag inte. Man kan ju titta på Göteborg till exempel, där det har exploderat fullständigt. Man måste också tänka på vårt läge – det är rätt centralt och lätt att ta sig dit. Så det är jag inte rädd för. Det känns jättebra, säger Hallström.

Har tappat 200 000 kronor

Alets IK har som många andra idrottsföreningar drabbats hårt under coronakrisen och tvingades bland annat ställa in sin ungdomsturnering Bendt Bil Cup.

Per Hallström uppskattar det ekonomiska avbräcket till cirka 200 000 kronor – men hoppas att padelsatsningen ska generera både nya intäkter och nya medlemmar:

– Ja, det kan man säga. Det är ett bra sätt att engagera ungdomar, föräldrar och även skolorna runt omkring. Det är bra för Halmstad och bra för Väster.

LÄS MER: Här ska nästa padelhall byggas – blir störst i Halmstad

Fler lokala sportnyheter hittar du här