Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

John kommer från England, är Arsenal-fan och säljer produkter i Östersund inför kvällens match. "Men jag kan inte förstå hur kallt det är", säger han.

"Det största som hänt i Östersunds historia"

Det är inte bara spelarna som är laddade inför kvällens toppmatch i Östersund. Enligt Arsenal-supporten Malin Hägg, bubblar hela staden.

Fullt med folk på stan, uppbokade pubar och glada människor som snackar fotboll. Så beskriver supporten Malin Hägg stämningen i Östersund. Hon har åkt från Uppsala för att se kvällens match, sextondelsfinalen mellan Östersund och Arsenal i Europa League. Tillsammans med andra Arsenalfans från hela världen laddar hon upp på en pub.

- Det märks att det är en stor händelse, alla pratar om det, säger hon.

Många engelsmän

Supporterklubben Arsenal Swedens ordförande Axel Asplund är också på plats.

- Det är jättemånga engelsmän och rutinerade supportrar här. Det märks att det är något speciellt på gång. Stan är redo, så att säga.

Daniel Hermansson, platschef på puben som Arsenalfansen samlats på, säger att han inte har tid att "snick-snacka". Det har redan samlats 70 kunder i lokalen – tre timmar före ordinarie öppningstid.

- Det är full ös. Folk är helt galna, säger han.

På samma arena som Arsenalsupportrarna, men på motsatt sida, kommer Östersundssupportern Morgan Nystrand i kväll att vifta med sin rödsvarta flagga. Enligt honom är den här matchen det största som hänt i hela Östersunds historia.

- Ja, det känns så, säger han.

"Folk är lyriska"

Han befinner sig mitt i stan och säger att stämningen är något han aldrig tidigare upplevt.

- Alla är lyriska över matchen och spekulerar kring hur det ska gå, jag har aldrig varit med om något liknande, säger han.

TT: Hur tror du att det kommer att bli i kväll?

- Det kommer att bli ett jäkla liv och en sagolik stämning uppe på arenan, säger han.