Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Laurent Depoitre firar sitt mål med sina lagkamrater: 1–1 borta mot Chelsea innebär nytt kontrakt för Huddersfield.

Depoitre ordnade nytt PL-kontrakt

Huddersfield får spela i Premier League även nästa säsong. Och Tottenham får spela i Champions League även nästa säsong. De två faktumen blev ristade i sten under onsdagens Premier League-fotboll.

Laurent Depoitre. Så heter Huddersfields stora fotbollshjälte.

Den 29-årige belgaren gjorde målet som betyder nytt Premier League-kontrakt för klubben. Ett mål som, efter Marcos Alonsos kvittering, innebar 1–1 mot Champions League-jagande Chelsea, och därmed också ett försprång på fyra poäng ner till Swansea under strecket med en match kvar av säsongen.

Och då en vinst ger tre poäng kan inte ens teorin ta ifrån nykomlingen ett andra år i den engelska högstadivisionen.

Desto dystrare var det för hemmalaget Chelsea som nog hade räknat med, och behövt, mer än en poäng för att på allvar ta upp kampen om en topp fyra-placering.

För samtidigt, på Wembley, vann Tottenham med 1–0 mot Newcastle tack vare ett mål av Harry Kane. Därmed är Tottenham klart för spel i Champions League, med fyra poäng tillgodo på femman Chelsea. Chelsea får i stället hoppas på att Liverpool tappar poäng i slutomgången för att vid seger kunna passera konkurrenten i jakten på den åtråvärda fjärdeplatsen.

Arsenal, i Arsène Wengers näst sista match som tränare i klubben, föll överraskande borta mot ett formsvagt Leicester med 1–3 efter att Arsenalbacken Kostas Mavropanos fått rött kort efter bara en kvart.

Samma siffror (3–1) blev det när redan klara ligamästaren Manchester City besegrade Brighton på hemmaplan. En seger som innebar att Manchester City inte bara är en ligamästare, utan även en historisk sådan. Med totalt 97 poäng så har Pep Guardiolas manskap nu, med en match kvar, slagit Chelseas poängrekord i Premier League från säsongen 2003/2004, som var 95 poäng.