Furies Rain spås en lysande framtid och han tog en fin skalp i treåringsloppet på Halmstadtravet med Peter Untersteiner.
Furies Rain spås en lysande framtid och han tog en fin skalp i treåringsloppet på Halmstadtravet med Peter Untersteiner. Bild: Lars B Persson

Den stora talangen – en folkilsken häst

En ny trippelseger till Peter Untersteiner på Halmstadtravet och främst var han belåten med treåringen Furies Rain men tränaren var också lite olustig över hästens uppträdande i stallet.
– Hästen är folkilsken och i förra veckan bet han skötaren, förklarar Peter.

ANNONS
|

En allvarlig incident men det skall ha gått bra för skötaren som kämpar vidare i stallet enligt Peter. Han hoppas förstås på en lösning för hästen som annars går en intressant framtid till mötes i årgångsloppen.

– Det är väl så att han kommer bli valack. Han har förutsättningar med en toppstam och det är en fin individ, menar Peter.

Peters schackdrag på första långsidan när han vred på i andraspår och tog över ledningen från Benito Roc blev helt avgörande för loppets utgång.

Tempohöjningen var markant på sista varvet och Furies Rain höll undan säkert före stallskriket Wild West Diamant.

ANNONS

”Jos” Verbeeck som skulle kört Benito Roc lämnade walk over efter problem med flyget till Halmstad.

Peter satte punkt i V5 med Seven Karats och han var nöjd med resan och prestationen. Femåringen kom med laddade batterier efter uppehållet. Duon låg i slagläge och det blev en säker seger före Gizmo De Veluwe.

Peter Untersteiner har också hittat nyckeln till Our Pleasure som i debuten vann enkelt från ledningen.

– En lovande men trög häst som är under utveckling, säger Peter.

Duellen mellan Guzz Mearas och Armour As höjde pulsen i fyraåringsloppet. Johan Untersteiners Guzz Mearas drog det längsta strået från ledningen på topptiden 1.12,8. Armour As fick gå den tunga vägen och är också ett råämne.

Montéryttaren Tova Bengtsson skördar fina framgångar och hon tog tionde segern i år. Den italienska gästen Zebrina Font trivdes under sadeln och duon vann överlägset från ledningen.

Rick Ebbinge vann kusk-VM i Sverige 2019 och holländaren gjorde inget misstag med V5:ans största favorit Arwen As från ledningen.

ANNONS