Delph avgjorde med klass för Villa

|

Fabian Delph var inblandad i det mesta när Aston Villa säkrade en finalplats i FA-cupen. Den 25-årige mittfältaren låg bakom kvitteringen till 1-1 och slog sedan till med ett klassmål till 2-1 när han avgjorde mötet med Liverpool på Wembley.

Vid 1-1-målet i den 36:e minuten forcerade Delph fram på vänsterkanten, väggspelade med Jack Grealish innan han hittade målskytten Christian Benteke i bortre delen av Liverpools straffområde.

Nio minuter in i andra halvleken plockade Delph fram sina yttersta kvaliteter än en gång.

Den här gången fick han hjälp av en klack från Benteke och en nätt genomskärare av Grealish innan Delph lurade bort Liverpool-försvararen Dejan Lovren och skickade in bollen bakom målvakten Simon Mignolet.

Klassmålet blev avgörande och innebär att Aston Villa ställs mot Arsenal, 2-1 mot Reading efter förlängning, i finalen den 30 maj.