Falkenbergs målvakt Johan Brattberg debuterade i allsvenskan samtidigt brinner det i ett höghus under onsdagens allsvenska fotbollsmatch mellan Falkenberg och IK Sirius.
Falkenbergs målvakt Johan Brattberg debuterade i allsvenskan samtidigt brinner det i ett höghus under onsdagens allsvenska fotbollsmatch mellan Falkenberg och IK Sirius.

Debutant räddade Falkenbergpoäng

Det blev dramatiskt när Falkenberg tog emot Sirius. Matchen slutade visserligen mållöst med delad poäng. Men just utanför arenan började ett nybyggt höghus brinna under första halvlek och publiken kunde följa den svarta brandröken mot natthimlen.

ANNONS
|

Falkenberg och Sirius drabbade samman i allsvenska femte omgång. Mållöst och delad poäng blev resultatet. Och ingen var vidare nöjd efteråt. Inte ens den allsvenska debutanten i Falkenbergsmålet Johan Brattberg, som ändå höll nollan.

- Vinner vi inte tre poäng kan man inte vara helt nöjd, säger han efteråt.

Falkenberg hade före dagens batalj förlorat tre raka matcher. Senast släppte de in fyra mål mot Norrköping. Och tränare Hans Eklund tyckte det var dags för ändring i målet.

ANNONS

Ett handbollsbyte

- Vi ville ha ett trendbrott. Det är lite som ett handbollsbyte. En ny målvakt som kommer in med lite flyt, säger han.

Och han kan tacka debutanten för poängen.

Med drygt tio minuter kvar hade Sirius matchens hetaste chans. Elias Andersson slog in en boll från vänster. Mohammed Saeid hade öppet mål när han satte huvudet till men Johan Brattberg fläkte sig i hela sin längd och kunde klistra bollen.

- De var gott att ta den, säger han och är ändå lite nöjd, trots allt.

- Mohammed borde kanske satt den. Samtidigt gjorde målvakten en fantastisk räddning, berömmer Sirius tränare för dagen Mirza Jelecak.

ANNONS

Att matchen ändå var något att minnas för Brattberg är väl klart.

- Det är speciellt med en allsvensk debut. Jag var nevös innan matchen, men sen släppte det, säger Brattberg.

En dålig match

Att matchen inte var något att yvas övar var alla överens om.

- En ganska dålig match. Vi gör inte det vi pratat om tilläckligt bra. Vi blir för långsamma och kommer inte ur deras press, säger Mirza Jeleneck.

- Vi är inte särskilt nöjda. Och vi kommer aldrig till de tydliga och klarar lägen som vi önskar, suckar Hans Eklund, Falkebergs tränare.

Och så försöker de både tränarna leta efter något litet glädjeämnen mitt i eländet.

ANNONS

- Jag får vara nöjd med att vi får en poäng, men samtidigt måste vi ha tre poäng på hemmaplan. Det är där vi ska plocka poängen, säger Eklund.

- Jag är glad att vi kunde hålla nollan idag, att vi stod upp på rätt sätt. Vi är glada för alla poäng som vi får, säger Jeleneck.

Resten vill de glömma så snabbt som möjligt.

Svart brandrök

Men det fanns annat än fotboll denna kväll som väckte uppmärksamheten hos de 2301 personerna i publiken. Under första halvlek började ett nybyggt höghus precis bakom arenan att brinna. Himlen fylldes av svart brandrök, men den drog aldrig in över planen.

Mötet var det första mellan Falkenberg och Sirius i allsvenskan någonsin. Ändå kan man säga att Sirius var tillbaka i Falkenberg för att försöka få revansch. Senast lagen möttes var i kvalet till allsvenskan 2015. Matchen slutade 1–1 men Sirius fick fortsätta spela i Superettan då Falkenberg försvarade sin allsvenska plats genom flera mål på bortaplan. Men så blev det inte riktigt.

ANNONS
TT

ANNONS