Irma Karlsson på Ida van de Bisschop när de kom fyra i Sweden Grand Prix i Friends. I helgen debuterar ekipaget i världscupen i Bordeaux. Arkivbild.
Irma Karlsson på Ida van de Bisschop när de kom fyra i Sweden Grand Prix i Friends. I helgen debuterar ekipaget i världscupen i Bordeaux. Arkivbild.

Debut i världscupen för Karlsson

Stephanie Holméns sensationella seger i Zürich visade mer än väl att återväxten är god. Nu kliver ett annat svenskt framtidslöfte in i hoppningens världscup. Irma Karlsson, 24, debuterar i Bordeaux i helgen.

ANNONS
|

Peder Fredricson och Henrik von Eckermann parkerar på tio-i-topp-listan på världsrankingen. Bakom dem finns starka namn som Douglas Lindelöw, Rolf-Göran Bengtsson, Malin Baryard Johnsson, Evelina Tovek och några till som på rätt häst kan slå vem som helst.

Holmén sällade sig till det gänget när hon vann världscupkvalet i Zürich i söndags – i sin blott andra start i sammanhanget.

Det är länge sedan svensk hoppsport hade så stark bredd i toppen.

"Nervöst och spännande"

Irma Karlsson ses som en av landets mest lovande ryttare och hon har redan hunnit bli svensk mästare utomhus.

ANNONS

Nu är det dags att ta nästa steg.

- Det känns nervöst och väldigt spännande, säger Karlsson till ridsport.se.

Hon sporras av Holméns prestation.

- Det var jättehäftigt att se. Stephanie är en vän till mig och det är klart att det är inspirerande, att man ser att det är möjligt.

Aktuell för större uppgifter

Hopplandslagets förbundskapten Henrik Ankarcrona har god koll på Irma Karlsson och ser henne som ett namn han bollar med inför den tävlingsintensiva utesäsongen med bland annat en radda laghoppningar i Nations Cup i vår och sommar.

- Hon presterar konstant på en väldigt hög nivå. Hon gör en bra satsning och är en av dem som står och knackar på dörren. Hon har visat att hon är värd den här chansen. Hon har flera intressanta hästar som jag tror på inför större uppgifter längre fram, säger Henrik Ankarcrona till ridsport.se.

ANNONS

Världscupkvalet i Bordeaux avgörs på lördag kväll.

TT

ANNONS