Caroline Seger under en landskamp mot Norge. Arkivbild.
Caroline Seger under en landskamp mot Norge. Arkivbild.

De små detaljerna i fokus inför VM

Det är de små, små detaljerna som gör det. Det sjöng Povel Ramel redan på 40-talet. Men det är också något som fotbollsdamerna lägger stort fokus på inför VM i Frankrike i sommar.

ANNONS
|

Efter EM 2017 tog Peter Gerhardsson över som förbundskapten för de svenska fotbollsdamerna. Under sitt debutår fick han och den nya ledarstaben se de svenska fotbollsdamerna ta sig till VM i Frankrike i sommar. Seger som gjort flera OS och VM märker flera skillnader inför det kommande mästerskapet.

- Vi har fått bättre förutsättningar, tycker Seger som tillsammans med resten av landslaget legat på läger i Sydafrika den senaste veckan.

ANNONS

Detaljerna viktiga

TT: Vad tycker du är skillnaden på det här lägret jämfört med lägret i Sydafrika för ett år sedan?

- De (ledarna) jobbar mycket på små detaljer som gör helheten bra. De har en röd tråd i det vi ska göra och det är många nya grejor och vi är inte vana vid allt, säger Seger på telefon.

- Nu vet vi mer om hur de vill att vi ska spela och vi har tagit stora kliv i den utvecklingen.

I torsdags mötte man Sydafrika i en inofficiell landskamp och det blev en klar seger med 4–0. Just att göra mål är något det svenska laget måste bli ännu bättre på.

- Defensivt är vi duktiga men vi måste utveckla offensiven, förklarar Seger.

ANNONS

- Vi måste bli mer kliniska i de avslut som vi skapar.

Måste ta kliv

TT: Vad vill du som lagkapten känna efter tisdagens lanskamp mot Sydafrika?

- Jag hoppas vi tar kliv i de saker vi ska göra i spelet, att vi är 100-procentiga i det och att vi gör vårt bästa. Resultatet är sekundärt även om vi vill vinna förstås, säger Seger som inte drar för stora växlar på förra veckans 4–0-seger.

- Förra året vann vi också den inofficiella landskampen klart men sen blev det betydligt tuffare i den officiella. De har utvecklats mycket offensivt, varnar Seger.

VM-uppladdningen fortsätter därefter med matcher mot Schweiz och Portugal i Algarve cup i månadsskiftet februari-mars.

ANNONS
TT

ANNONS