Manchester Uniteds Jesse Lingard gör sitt andra mål i 3–1-segern över Arsenal.

de Gea bakom Uniteds seger

När Manchester United besegrade Arsenal med 3–1 stod David de Gea i centrum. United-målvakten räddade 14 skott, tangerat Premier League-rekord.

|

Zlatan Ibrahimovic fanns inte ens på bänken i matchen i London. Däremot spelade Victor Nilsson Lindelöf hela matchen. Och det gjorde han bra.

Men han överglänstes av målvakten David de Gea.

- Han var bättre än alla andra med en "mile", berömmer Arsenal-tränaren Arséne Wenger.

Arsenal hade inledningsvis det största trycket hemma på Emirates Stadium. Men det var Manchester United som gjorde målen.

Redan efter fyra minuters spel gjorde Antonio Valencia 1–0. Sju minuter senare utnyttjade United missar i Arsenalförsvaret och Jesse Lingard slog in 2–0.

I början av den andra fick de Gea kapitulera då Alexandre Lacazette reducerade för Arsenal.

Pogba utvisad

Spiken i kistan satte Manchester United på en kontring då Paul Pogba spelade fram Lingard som blev tvåmålsskytt för kvällen.

Tio minuter senare, i den 74:e minuten, blev Pogba utvisad sedan han trampat Héctor Bellerin i knävecket.

Arsenal tog över spelet helt, men Manchester United lyckades hålla undan. Därmed befäster United andraplatsen i ligan, är fem poäng efter Manchester City, som dock inte spelat sin match i 15:e omgången. Arsenal är femma, fyra poäng efter Chelsea, som är kvar på tredje plats efter matchen mot Newcastle.

Med två mål inom loppet av tolv minuter lade Chelsea grunden till 3–1-segern över Newcastle. Eden Hazard kvitterade i 21:a minuten, Alvaro Morata ordnade 2–1-ledningen i 33:e och med dryga kvarten kvar att spela klev Hazard fram till straffpunkten – och chippade in sitt andra mål i matchen till 3–1. Dwight Gayle gjorde Newcastles 1–0-mål i tolfte minuten.

Liverpools kross

Liverpool krossade Brighton med 5–1, det kan man tacka brasilianarna Philippe Coutinho och Roberto Firmino för.

Coutinho låg bakom tre mål och gjorde ett och Firmino gjorde två mål när Liverpool såg till att fortfarande ha häng på tättrion, de båda Manchester-lagen och Chelsea.

Matchens läckraste mål var Coutinhos på frispark då han slog bollen under de upphoppande Brightonspelarna i muren.

Evertons nye tränare Sam Allardyce fick en lyckosam första match i Liverpool-klubben. Everton vann hemma över Huddersfield med 2–0. Islänningen Gylfi Sigurdsson gjorde 1–0 direkt efter paus. Dominic Calvert-Lewin satte 2–0 med kvarten kvar.