Djurgårdens Jonathan Davidsson kunde jubla borta mot SHL-serieledaren Växjö. Arkivbild.

Davidsson hjälte mot Växjö: "Vi är starka"

Vem eller vad ska stoppa Växjös framfart denna säsong? Djurgården är ett tänkbart svar på den frågan. Sen kvittering och seger med 5–4 efter straffar i en match som innehöll det mesta var ett ordentligt styrkebesked av stockholmarna.

|

- Det betyder oerhört mycket att få komma hit och visa att vi är starka, säger Jonathan Davidsson som var den som såväl satte Djurgårdens sena kvittering som avgjorde straffläggningen.

Bortalaget Djurgården fick en skön start på toppmötet då Marcus Davidsson pricksköt in ledningspucken sekunden efter det att Växjö klarat av ett boxplay.

Påminde om EM-handboll

Den yngre brodern Davidsson var dock långt ifrån ensam målskytt när spelarna gled av isen efter en period. Inom loppet av 33 sekunder vände Växjö 0–1 till 2–1 genom mål av Martin Lundberg respektive Elias Pettersson.

37 sekunder senare kvitterade Djurgårdens Alexander Falk. En makalös sekvens där måltätheten påminde om EM-handboll och det kunde blivit ytterligare nätrassel.

- Bra för ligan och för svensk hockey, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson om underhållningen som bjöds.

19-årige Elias Pettersson fortsätter att göra succé under sin debutsäsong i SHL och Växjö. Petterssons andra mål i matchen, ett välplacerat slagskott av skyhög klass, betydde 3–2 till serieledaren när matchklockan hunnit nästan halvvägs.

Men Djurgården hade fler kort att spela ut den här lördagskvällen. Ett blixtrande anfall avslutades på bästa sätt av Patrik Lundh och ställningen var 3–3 när drygt åtta minuter återstod av den tredje perioden.

Med 1.10 kvar att spela av den tredje perioden sköt trotjänaren Robert Rosén målet som betydde 4–3 för Växjö.

- Det var ganska tufft då, säger Robert Ohlsson.

Men hans Djurgården kom igen ännu en gång.

- Vi fick hämta upp under stora delar av matchen, säger forwarden Jonathan Davidsson.

Kopierade Petterssons skott

Davidsson den äldre var den som såg till att Djurgården hämtade upp ännu en gång och även fick sista ordet den här kvällen. Först ett mäktigt skott som betydde kvittering med endast fem sekunder kvar att spela.

- Mitt första direktskott i mål i år. Jag gjorde ett Elias Pettersson-mål, han är duktig på det skottet, säger Jonathan Davidsson.