Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Finalmål. Tidigare Halmstadbon Adam Danielsson blev i veckan uttagen i stafettlaget i 4x400 meter till EM i Amsterdam. Han vill och hoppas nå final.

Danielsson uttagen till EM i Amsterdam

Halmstadsonen Adam Danielsson vann för drygt två veckor sedan Laxaspelen. Nu är han uttagen i svenska 4x400 meter-laget till EM i Amsterdam. Han vill nå final i EM-debuten.

– Det är jätteroligt. Jag har tränat för det här i många år och har lagt ner nästan all min tid på det. Det är därför otroligt skönt att få en framgång, säger Adam Danielsson, som tillhör Göteborgsklubben Ullevi.

Danielsson reser på söndag till holländska huvudstaden Amsterdam för att ta sig an största utmaningen hittills i karriären. Han blev tillsammans med Axel Bergrahm, Felix François, Denis Forsman och Erik Martinsson uttagen i stafettlaget i 4x400 meter och får göra EM-debut.

Först väntar dock på lördag ett viktigt 400-meterslopp på svenska tävlingen Världsungdomsspelen i Göteborg, där de fem lagmedlemmarna tävlar om vilka fyra som får springa EM-stafetten. 

– Jag är bara inställd på vad jag ska göra. Jag har mycket jag ännu inte fått ut i år prestationsmässigt och koncentrerar mig på hur jag ska utföra mitt lopp. De är alla duktiga löpare, så jag ska försöka göra mitt bästa lopp i år, säger han och fortsätter.

– Vi känner annars varandra väldigt bra och är ett gott kompisgäng som ska åka dit.  Ett par av oss tränar emellanåt ihop i Göteborg, medan man träffar andra ute på tävlingar.  

Därefter fortsätter laget att förbereda sig på plats, vid sidan av tävlingarna, för att göra ett bra lopp i försöket 9 juli. 

– Vi har inte varit på ett stort utomhusmästerskap tidigare, så det är säkert mycket intryck att ta in. Vi får sedan tid att träna på växlingar. Vi kan säkerligen tjäna en hel del tid på det i loppet. 

Ingen av långsprintarna i laget är högt rankade, men som lag är det fullt möjligt att ta sig till final. De hade runt två sekunder tillgodo för att kvala in till EM, samtidigt som alla i laget har möjlighet att springa ännu fortare på plats. 

– Jag tror att vi kan ta oss till final. Vi kvalade in på 3,07,89 i Schweiz och behöver en sekund till för att ta oss till final i jämförelse med EM förra OS-året. Vi vet att alla är duktiga och har kanske inte fått ut sin kapacitet individuellt. Vi kan nog göra klart bättre ifrån oss.

Europamästerskapet är igång mellan 6 och 10 juli. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här