Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Damernas OS-slalom blåste bort.

Damerna blåsta på OS-starten

Frida Hansdotter och kollegorna får vänta ytterligare på medaljjakten. De hårda vindarna i Pyeongchang gjorde att även damernas slalom måste skjutas upp.

OS-arrangörerna börjar få ont om tid i det redan späckade alpinprogrammet. Damernas storslalom var sedan tidigare flyttad till torsdagen, nu har slalomen klämts in på fredag. Om vädret inte är med på leken då heller, riskerar det att bli riktigt besvärligt.

- Den stora oron för arrangörerna är att efter fredag har de ingen plats för teknikgrenarna, för sedan börjar ju fartdelen, konstaterar svenska damtränaren Christian Thoma.

- Så jag tolkar det som att de är rätt säkra på att det ska bli bra väder på fredag, annars hade de nog försökt in i det sista i dag.

Atle Skårdal, tävlingschef på damsidan, låter inte helt övertygad. Men norrmannen anser ändå att det var rätt beslut att ställa in onsdagens tävling.

- Det har varit en väldigt tuff start för oss här med mycket hård vind. Jag hoppas att alla som jobbar med vädret gör det korrekt och håller sina löften om att torsdag kommer att bli en lugn dag och att fredag också kommer att bli okej, inte lika lugn som torsdag men ändå bra.

"Ganska optimistiska"

Hittills har bara herrarnas kombination kunnat avgöras av alpintävlingarna – med nedflyttat start. Sedan tidigare har även herrarnas farttävlingar påverkats och flyttats fram. Det gör att det både torsdag och fredag nu blir dubbla alpintävlingar – två i fartbacken i Jeongseon och två i teknikbacken i Yongpyong.

- Jag hoppas att vi kan ta chansen att köra både torsdag och fredag. Vi är ganska optimistiska, så vi kommer att ha bra alpina dagar med storslalom och herrarnas störtlopp på torsdag och sedan damernas slalom och herrarnas super-G på fredag, säger Skårdal.

- Jag tror att det kommer att bli två väldigt bra dagar

"Jäkligt taggad"

För åkarna blev det en lång förmiddag till ingen nytta. Från början hette det att första slalomåket skulle skjutas upp i en timme, sedan bara en halvtimme. Men vindarna vägrade att ge sig och tävlingen fick till slut skjutas upp helt. Det innebär att åkarna, bland dem fyra svenskor, fick vända hemåt med oförrättat ärende.

Anna Swenn Larsson, som hann med ett träningspass på förmiddagen, är kluven inför tävlingsflytten.

- Det ska bli strålande sol på fredag, så det är ju bra. Men jag var jäkligt taggad, säger hon.

- De sade ju i går på mötet, att självklart skulle vi ställa oss in på rejs, men att det kunde bli så här. Så man var ändå lite förberedd, men jag var ändå riktigt redo att köra.

I stället blir det nu storslalomen på torsdagen som blir damernas första tävling på OS.

"Det är så klart tråkigt att det blir framskjutet, men de som tar beslutet vet vad de sysslar med, så det blir nog till det bästa ändå", säger Frida Hansdotter i en kommentar via landslagets pressansvarige.

"Det kan ju bli mer rättvist på det här sättet, så att det blir bra när vi kör i stället för att stressa fram en tävling trots vinden".