Dallas John Klingberg, till höger, jagar efter pucken i matchen mot Philadelphia.

Dallas klart för slutspel

Dallas är i och med en 6–2-seger mot Philadelphia nu klart för slutspel i NHL-ishockeyn. Och Colorado är nära, nära att ta den andra wildcardbiljetten till Stanley cup.

|

Tre tunga år är till ända för Dallas, som återigen är tillbaka i slutspelsishockeyn i den nordamerikanska proffsligan.

- Det känns bra. Det var en lite ful match där i andra. Det var så många avblåsningar, det var svårt att få något flyt i spelet, säger Dallas tränare Jim Montgomery vid en presskonferens efter matchen, och tillägger att han var mer nöjd med första och tredje periodens spel.

John Klingberg var en bidragande orsak till segern när han noterades för två assist i segern mot Philadelphia, hans 33:e och 34:e under säsongen.

Zuccarello tillbaka

Norske Mats Zuccarello var tillbaka på isen för Dallas efter att ha missat 17 matcher efter att han brutit armen strax efter flytten från New York Rangers. Han noterades för en assist i comebacken.

Oskar Lindblom gjorde ett tröstmål för Philadelphia, hans 15:e för säsongen.

Tre poäng bakom Dallas ligger Colorado, som har god chans att knipa den andra wildcardplatsen i Western conference.

Colorado besegrade Edmonton med 6–2, efter att kommit ikapp efter ett 0–2-underläge.

Bra andra period

Lagkaptenen Gabriel Landeskog stod för två assist, och är nu uppe i 40 för säsongen. Han var inte särskilt nöjd med första perioden.

- Vi åkte helt enkelt inte skridskor. Jag vet inte vad det kan ha varit, om det var nerver eller något. Men den där andra perioden, det är så vi måste spela. Det är inte alltid som det kommer att gå att göra fyra mål under en period så vi måste vara beredda från nedsläpp, säger han till Denver Post.

Eftersom Arizona, som ligger närmast efter Colorado i jakten på den sista slutspelsplatsen, förlorade sin match mot tabelljumbon Los Angeles har Colorados Stanley cup-chanser stärkts ytterligare. Det räcker med en poäng för Colorado för att säkra en plats. Laget möter Winnipeg hemma under natten mot fredagen.