Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dalkurds tränare Andreas Brännström (till vänster) anklagar Syrianska för systematisk matchfixning. Arkivbild.

Dalkurds tränare: Matchfixning i Syrianska

Dalkurds tränare Andreas Brännström anklagar superettan-kollegan Syrianska för systematisk matchfixning. Syrianska överväger att anmäla Brännström för förtal.

Andreas Brännström skrev först på Twitter att Syrianska är "matchfixningens högborg" och att Södertäljeklubben använder det som "ekonomisk modell".

För Fotbollskanalen utvecklar Brännström sina uttalanden. Han menar att det är tydligt att Syrianska lagt sig i matcher.

- Det är bara att ta fram ett par matcher och titta noga. Har man det minsta fotbollskunskap så ser man att det inte ens är nära att vara okej. Skulle jag sälja en match så skulle jag kunna göra det på ett bättre sätt, så mycket kan jag säga. De är som riktigt dåliga skådespelare, säger han.

Syrianska rasar mot anklagelserna.

- Vi kommer att gå till botten med det här och så får vi se om vi eventuellt till och med ska anmäla Andreas för förtal. Det är en så pass allvarlig anklagelse från en person, säger Can Melkemichel, sportchef i Syrianska.

- Jag tycker att han borde ha underlag eller att han borde kunna bevisa det. Det är inte bara att gå ut i media, öppna munnen och kasta skit på en klubb.

Dalkurd är klart för uppflyttning till allsvenskan. Syrianska är klart för degradering från superettan.

Än så länge är det inte juridiskt olagligt för en förening att fixa en match, men mycket tyder på att en lagändring kommer 2019, enligt GP.

Kriminalkommissarie Fredrik Gårdare säger till tidningen att polisen misstänker att flera klubbar i superettan och division 1 fixar sina egna matcher.