Oskar Sundqvist, längst till höger, firar sitt mål tillsammans med lagkamrater.

Dahlin satte tonen i seger mot Anaheim

Rasmus Dahlin gjorde sitt fjärde mål, det första inför hemmafansen, och Linus Ullmark storspelade i målet när Buffalo slog Anaheim i NHL-hockeyn.

|

Stjärnrookien Dahlin satte tonen i Buffalo, genom att snärta in 1–0 i powerplay i slutet av första perioden mot Anaheim. Och Linus Ullmark fortsatte med att hålla tätt matchen ut, han räddade 40 skott, vilket ledde till en komfortabel hemmaseger med 3–0.

- Jag var ju medveten om det, säger Dahlin om det faktum att han fram till nu inte gjort några mål inför hemmapubliken i Buffalo.

- Det var en sagolik känsla att få in den inför våra fans, skönt att första målet är avklarat, säger han i en tv-intervju på lagets Twitter.

24 för Landeskog

Gabriel Landeskog, som har gjort flest mål av NHL-svenskarna hittills denna säsong, fullbordade sitt andra dussin nästan gratis – i en grötig powerplay-situation damp pucken ner framför honom och han kunde från nära håll stöta in den bakom Arizonas Adin Hill.

Det innebar reducering till 2–4, men hans Colorado förlorade ändå matchen med 4–6.

Oliver Ekman-Larsson och Niklas Hjalmarsson fick varsin assist för Arizonas två avslutande mål.

I Toronto fick Andreas Johnsson lite turligt målpoängen när ett skott från Mitch Marner for via svensken in i mål, vilket innebar 2–1 i mötet med New York Rangers. Johnsson fick även två assist i matchen, som slutade 5–3 till kanadensarna.

Seger för Sundqvist

Med sitt sjätte mål för säsongen fastställde Oskar Sundqvist i tredje perioden slutresultatet 3–1 när hans St Louis slog Calgary. Elias Lindholm fick en assist vid Calgarys reduceringsmål i första perioden.

När San Jose tog emot Los Angeles Kings noterade Erik Karlsson assist vid båda hemmalagets mål. Men gästerna vann matchen med 3–2.

Även William Karlsson i Vegas fick två assist. Men det hjälpte föga när Phillip Danault gjorde hattrick, och gästande Montréal vann matchen med 4–3.

Washington slog Ottawa med 4–0. Nicklas Bäckström noterade en assist vid 2–0-målet.