"Vi har sålt massor med matchtröjor och t-shirts med nummer 26 på", säger Kyle Metzger som jobbar i Buffalo Sabres souvenirbutik.
"Vi har sålt massor med matchtröjor och t-shirts med nummer 26 på", säger Kyle Metzger som jobbar i Buffalo Sabres souvenirbutik.

Dahlin redan älskad i Buffalo

Det är bara en dag kvar till dagen D, som i Dahlin. Arenan i Buffalo kommer att vara utsåld till sista plats och matchtröjor med nummer 26 är sålda i mängder. Det är nu allvaret börjar för Rasmus Dahlin.

ANNONS
|

Regntunga skyar drar över Buffalo. Det är inte långt kvar till NHL-premiären i Keybank Center där Rasmus Dahlin, 18, ska gör sin debut i världens bästa hockeyliga – och staden ett stenkast från Niagarafallen kokar av förväntan.

- Vi har älskat Rasmus sedan den dagen vi vann lottningen som gav oss rätt att få välja först i draften, säger Chris Bandura i Buffalos Sabres mediestab.

ANNONS

- Och ju mer vi sett honom och haft möjlighet att lära känna honom, desto mer har kärleken växt.

"Ser ljusare ut"

När pucken släpps på torsdag kväll i Buffalos möte med Boston är det över 19000 exalterade fans på läktarna. Många av dem kommer för att se Rasmus Dahlin och det hopp han för med sig till klubben. Förra året kom klubben sist i hela NHL.

- Det har inte varit så roligt men nu ser det så mycket ljusare ut, tack vare Rasmus, säger Mike Gregory, ett hängivet fan sedan många år.

- Vi har länge saknat en spelare som honom. En back som kan hantera pucken, som kan ta tag i den och åka med den. Det kan bara bli bättre.

ANNONS

Även i souvenirbutiken märks intresset för svensken.

- Vi har sålt massor med matchtröjor och t-shirts med nummer 26 på. De senaste två-tre veckorna har det definitivt varit den mest sålda i hela affären, säger butiksbiträdet Kyle Metzger och håller upp de eftertraktade tröjorna.

Klubben gör nu allt vad de kan för att skydda sitt svenska nyförvärv. För pressen på Dahlin är stor. Det märks inte minst av medieintresset inför hans debut. Bara från Sverige kommer ett tiotal journalister och därtill kommer rader av andra internationella och nationella medier att vara på plats.

- Jag tror att han förstår att det är spelet som är det viktiga. Men det enorma trycket mot honom utifrån här i Buffalo är jag inte säker på att han riktigt förstår än, säger Chris Bandura.

- Vi sätter inga höga krav på Rasmus. Vi vill i stället försäkra oss om att han trivs och att han lär sig nya saker hela tiden.

ANNONS

Potentiell stjärna

Samtidigt råder det inget tvivel om hur de betraktar Rasmus Dahlin.

- Vi ser honom som en potentiell stjärna. Vi är upprymda över de möjligheter vi ser i honom. Våra spelare har reagerat på hans spel. Både de äldre spelarna i laget och ungdomarna ser hans mognad och den potential som finns i honom. Han kan bli en av NHL:s allra bästa spelare, säger Bandura hoppfullt.

Men det finns de som är förvånade över alla lovord om mognad och skicklighet.

- Om jag ska vara ärlig ser han ju knappast ut ens som tonåring. Han är så ung, säger Mindy Gregory med glimten i ögat.

Buffalo, TT:s utsände

Fakta: Buffalos fem första matcher

4 oktober: Boston (hemma).

6 oktober: NY Rangers (h).

8 oktober: Las Vegas (h).

11 oktober: Colorado (h).

13 oktober: Arizona (borta).

ANNONS