Rasmus Dahlin försvarar framför målvakten Carter Hutton i matchen mot Washington.
Rasmus Dahlin försvarar framför målvakten Carter Hutton i matchen mot Washington.

Dahlin målskytt i tät kamp

Rasmus Dahlin gjorde mål och noterades för två assist när Buffalo mötte Washington i en jämn match i NHL-ishockeyn, som fick avgöras på straffar. Det är första gången som rookien gör tre poäng i den nordamerikanska proffsligan.

ANNONS
|

Stjärnrookien Dahlin har haft en fin start på NHL-karriären. Under natten mot söndagen kom säsongens tredje mål, när han i tredje perioden plockade upp en retur från målvakten Pheonix Copley i numerärt överläge.

- Jag bara sköt och den gick under klubbhandsken, säger Dahlin efter matchen.

18-åringen noterades också för säsongens trettonde och fjortonde assist när han var inblandad i förarbetet till lagkaptenen Jack Eichels 1–0-mål, och spelade fram till Eichels 2–0-mål, som var en solohistoria där Eichel från egna blålinjen tog sig förbi två Washingtonspelare innan han fick in den.

ANNONS

"Viktig poäng"

Men matchen, som var spännande och jämn, gick till straffar, där Washington drog det längsta strået.

- Det är inte roligt att förlora, men det var en viktig poäng vi tog, säger Rasmus Dahlin till journalister efter matchen.

Han tycker att Washington är ett bättre lag än många av de andra motståndarna i ligan.

- De är snabbare, smartare och skickligare. Så de är ett rätt bra lag, och det visste vi.

Bäckström fick poäng

Washingtons Nicklas Bäckström missade en straff men noterades för en assist när han spelade fram till Alexander Ovetjkin 3-3-kvittering. Dahlin medger att han kunde attackerat stjärnryssen tidigare.

- Det du ser på video gör du bättre nästa gång, säger han.

ANNONS

Det blev inget tredje hattrick i rad för den briljante ryssen, som ändå visade sin kapacitet genom att sätta den avgörande straffen. Ovetjkin har gjort tio mål de senaste sex matcherna.

TT

ANNONS