Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rasmus Dahlin. Arkivbild.

Dahlin har signat: "Har varit min dröm"

Rasmus Dahlin gick som etta i NHL-draften när han valdes av Buffalo. Nu har han också skrivit på ett kontrakt med klubben. "Det kunde inte vara bättre", skriver supertalangen på Instagram.

Buffalo meddelar att Lidköpingssonen skrivit på ett tre år långt kontrakt. Kontraktet, som är av den typ som alla NHL-nykomlingar får skriva på, har ett årslönetak på 925 000 dollar, motsvarande cirka 7,8 miljoner kronor. Lägg därtill att det adderas prestationsbaserade bonusar som kan sträcka sig upp till cirka 17 miljoner kronor extra.

Exakt hur Dahlins kontrakt ser ut är ännu inte offentliggjort, men det mesta tyder på att han kommer ligga runt maxlönen.

"Att få skriva på ett NHL-kontrakt har varit min dröm sen jag började spela hockey! Nu har jag gjort det I Buffalo Sabres, det kunde inte vara bättre! Jag vill passa på att tacka min familj och alla i min närhet som har varit med och stöttat mig på vägen", skriver Dahlin på Instagram.

18-årige Dahlin gjorde sju mål och 13 assist på 41 SHL-matcher för Frölunda förra säsongen och ingick i OS-truppen.

Backen blev i årets draft den andre svensken genom tiderna att väljas som etta i NHL-draften. Mats Sundin (1989) var den förste.

Redan under försäsongslägret har Dahlin imponerat på sina nya lagkamrater.

- Han fick pucken på blålinjen, jag gick mot honom, och han bara tunnlade mig, gick förbi och gjorde mål. Jag trodde det var tur först. Men sedan gjorde han det igen och igen, säger forwarden Victor Olofsson enligt kanadensiska TSN.