Anna Hasselborg förde sitt lag till final. Arkivbild.
Anna Hasselborg förde sitt lag till final. Arkivbild.

Curlingdamer klara för final i Kanada

Lag Anna Hasselborg fortsätter att göra bra ifrån sig i grand slam-turneringen Players Championship i Kanada. Nu väntar final senare under söndagen efter seger mot det kanadensiska laget Casey Scheidegger..

ANNONS
|

Det var skippern Anna Hasselborg själv som fick spela huvudrollen i semifinalmatchen inför storpubliken i Toronto.

Med sista sten och när det som bäst behövdes lyckades Hasselborg dra in en sten mitt i boet och ta den poäng som krävdes för seger, 5–4.

Svenskorna är obesegrade i den prestigefyllda tävlingen. Fem raka segrar i gruppspelet har följts av imponerande segrar i kvarts- och semifinalerna. Finalen spelas klockan 22, svensk tid, på söndagen.

Där väntar lag Kerri Einarson från Winnipeg i Kanada som Hasselborg besegrade med 5–2 i gruppspelet.

Players Championship blir den sista storturneringen för säsongen som Anna Hasselborg spelar i Kanada. Veckan efter påsk väljer hon att spela VM i mixeddubbel i Stavanger i Norge tillsammans med Oskar Eriksson, i vanliga fall i herrarnas lag Edin.

ANNONS

Då kommer hennes lag istället att – för en tävling – ledas av den skotska världsstjärnan Eve Muirhead i touravslutningen i kanadensiska Saskatoon.

För herrarnas lag Niklas Edin tog Players Championship slut i kvartsfinal. De svenska världsmästarna höll inte för favorittrycket utan förlorade mot kanadensiska lag Brendan Bottcher med 5–7.

RÄTTAT: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift om vilken semifinalmotståndare lag Hasselborg slog. Rätt ska vara lag Casey Scheidegger.

TT

ANNONS