Pittsburghs Sidney Crosby svarade för ett tennismål när Montreal besegrades med 5–3.

Crosbys cirkusnummer kan vara årets mål

Pittsburgh krossade Montreals dröm om NHL-slutspel genom 5–3-segern. Samtidigt svarade Sidney Crosby för ett dribblingsnummer som ses som årets mål.

|

Den kanadensiske storstjärnan studspassade pucken till sig själv och slog sedan pucken i mål på tennis.

- Jag försökte bara följa den studsande pucken. Det funkade och det kändes bra att se den gå in, säger Crosby till NHL:s webbplats om sitt 3–3-mål.

- Det är väl inget man tränar på. Jag försöker bara få tag på puckar runt målet, där finns det alltid lösa puckar.

Patric Hörnqvist, som gjorde Pittsburghs 2–0-mål i power play i första perioden, hyllade Crosby efteråt.

- Jag har aldrig sett något liknande. Helt otroligt vilken prestation han bjuder på, säger Hörnqvist enligt Expressen.

Målet var Hörnqvists 23:e den här säsongen.

Förutom det spektakulära målet gjorde Crosby sin 700:e assist i NHL-karriären. Han ligger på en tredjeplats på listan över flest assist bland nu aktiva spelare. San Joses Joe Thornton ligger först med 1030 assist och Vancouvers Henrik Sedin tvåa med 824.

Carl Hagelin noterades för en assist efter att Jevgenij Malkin satte en retur på ett skott från svensken, när han satte matchens första mål efter tio minuter.

För Montreal var det fjärde förlusten i följd och det är nu klart att laget inte kan nå slutspelet.