Pittsburghs Sidney Crosby tog vara på en retur och gör mål på Dallas Anton Khudobin.
Pittsburghs Sidney Crosby tog vara på en retur och gör mål på Dallas Anton Khudobin.

Crosby gjorde Pittsburgh till vinnare igen

Med storstjärnan Sidney Crosby tillbaka bröts förlusttrenden för Pittsburgh, som vann över Dallas med 5–1, i NHL-ishockeyn.

ANNONS
|

Inför matchen hade Pittsburgh förlorat nio av de tio senaste matcherna och låg sist i Eastern Conference – ett lag som vann Staney Cup för 1,5 år sedan.

- Den typen av perioder är alltid hemska att gå igenom. Mönstret är alltid detsamma. Man börjar spela dåligt och förlorar några matcher. Sedan spelar man bättre, vilket vi faktiskt gjort, men vinner inte i alla fall. Och till slut kommer det en urladdning som den i natt, säger Hörnqvist till Aftonbladet.

ANNONS

Pittsburgh ledde med 3–0 redan efter halva första perioden och 5–0 halvvägs in i den andra. Mycket tack vare stjärnan Sidney Crosby, som missat tre matcher på grund av en överkroppsskada. Han gjorde ett mål och två assist i matchen.

- Det hjälpte, milt uttryckt. Han var bäst på isen och när han kör på det viset, då kör hela laget. Han leder oss och alla andra blir bättre, säger Hörnqvist.

Svensken gjorde 4–0-målet, hans nionde för säsongen.

Längsta segerraden på länge

Buffalo, med svenske rookien Rasmus Dahlin, fortsätter att överraska och ligger trea i Eastern Conference efter att ha vunnit sjunde matchen i följd, 5–2 mot Philadelphia. Det är lagets längsta sammanhängande segerperiod sedan 2006–2007.

Buffalos Johan Larsson gjorde säsongens första mål. Det återstod bara sekunder av första perioden när Larsson fick en passning, gled upp på vänstersidan och med handledsskott slog in pucken på målvaktens klubbsida, och utökade Buffalos redan betryggande ledning till 4–0.

18-årige Rasmus Dahlin fick med sig sin nionde assist för säsongen för Buffalo.

Kortare sommar

Washingtons André Burakovsky gjorde sitt tredje mål för säsongen, och Erik Gustafsson i Chicago gjorde sitt andra, i matchen som slutade 4–2 till Washington.

ANNONS

Stanley Cup-mästarna har inte haft någon lysande start på säsongen, men enligt Burakovsky så börjar det lossna.

- Uppenbarligen var det en kortare sommar för oss och en kortare tid att förbereda oss på säsongen. Bara att komma tillbaka efter det år vi hade, jag tror att det är tufft att komma in och köra på direkt. Så vi bygger vårt spel långsamt, och i kväll tror jag att vi gjorde exakt vad vi ville, säger han enligt NHL:s sajt.

Nicklas Bäckström var inblandad i förarbetet till 1–0-målet, som gjordes av Tom Wilson, och noterades för säsongens 18:e assist.

Nashville, poängbäst i NHL, fortsätter sitt segertåg. St Louis, med nye tränaren Craig Berube, besegrades på hemmaplan med 4–1. Filip Forsberg gjorde sitt 14:e mål för säsongen, efter en brytning i numerärt underläge.

TT

ANNONS