Det blev en hundraprocentig insats från både kusk och häst i Yngve Larssons Memorial. Conrad Lugauer hittade tidigt en fin position till Harran Boko som avgjorde på klasshästens vis in mot mållinjen.
Det blev en hundraprocentig insats från både kusk och häst i Yngve Larssons Memorial. Conrad Lugauer hittade tidigt en fin position till Harran Boko som avgjorde på klasshästens vis in mot mållinjen. Bild: Lars Persson

Conrad Lugauers första seger i storloppet – Harran Boko ett bra exempel

Jägersrotränaren Conrad Lugauer kan även bocka av Yngve Larssons Memorial i listan över stora segrar. I den anrika löpningen i Halmstad stämde det i varje meter och Harran Boko landade på 1.10,2, den näst snabbaste tiden hittills i år på svensk mark.
– Det här var exemplariskt bra gjort från hästen, berömmer Conrad Lugauer.

ANNONS
|

Hästen drog inte en pust i segerdefileringen och Lugauer var inte sen med att berömma adepten.

– Han var jättebra och mitt frågetecken före loppet var vad vi skulle hamna.

Den frågan besvarades tidigt med utropstecken. Från andra par utvändigt kunde Harran Boko vänta med slutstöten till sista kurvan.

Tycoon Conway Hall i ledningen försökte streta emot men Harran Boko var strået vassare.

– Det här var exemplariskt bra gjort från hästen, berömmer Conrad.

Sjuåringen har tidigare halkat bort med galopp i stora lopp, inte minst i sista kurvan. De två senaste loppen har förändrat den bilden men Conrad vill skynda långsamt.

ANNONS

– Han får tävla vidare i gulddivisionen under säsongen, förtydligar han.

Darah Bibo stod för en femstjärnig insats

Proppen ur var det även för Peter Untersteiner som tog en dubbel i V75 och fyra segrar totalt vittnar om en stegrande stallform.

En av hästarna i stallet som verkar gå en ny vår till mötes är Darah Bibo som svarade för en femstjärnig prestation på nya rekordet 1.11,5.

– Hon var så bra som jag trodde och det var mumma när Alicia Bore knep ledningen, ler Peter.

Den taktiska matchen mot Björn Goop vann Peter och därmed också loppet. Väl framme i ledningen fanns bara en häst på banan även om Galant Sisu fanns utvändigt sista 700 metrarna.

En nervöst lagd dam presterade på topp i debuten från ledningen för Untersteiner.

– Kirsi Boko var ett psykfall när hon kom till stallet. Vi har fostrat henne och självförtroendet har kommit den senaste månaden, förklarar Peter.

100-oddsaren höll på att skrälla

I stayerloppet fick Farlander Am problem i starten och galoppen förstörde möjligheterna till en framskjuten placering.

– Aldrig roligt att förlora med en storfavorit. Han kändes bra sedan och jag tömde aldrig honom, förklarar Stefan Persson.

100-oddsaren Fabulous Ixi satt i ledningen och skrällen skymtade länge men till sist knep Hanna Lähdekorpi all segersötma efter en slalomkörning bakom Quite Special.

ANNONS

– Jag trodde nog att det kunde bli fel, skrattar Hanna efter första segern i V75 med en häst från det egna stallet.

I sprinterloppet tog Zlatan Knick ledningen och Christoffer Erikssons snabba springare plockade en odramatisk triumf. Dramatiken utspelades i första kurvan där KIck The Dust Ås blev tacklad av Fritjof. Syndabocken André Eklundh fick böter och avstängning och en bedrövad Johan Untersteiner kom aldrig in i matchen.

ANNONS