Chicagos Erik Gustafsson bjuder Dallas Esa Lindell på en åktur.
Chicagos Erik Gustafsson bjuder Dallas Esa Lindell på en åktur.

Columbus tog sista slutspelsbiljetten

Columbus tog chansen och säkrade en biljett till Stanley Cup-slutspelet – trots att New York Rangers gjorde allt för att grusa gästernas planer.

ANNONS
|

Inför helgens avslutande matcher i NHL:s grundserie återstod det en plats i slutspelet att kämpa om. Den tog Columbus hand om via 3–2 borta mot New York Rangers.

Columbus behövde en poäng för att snuva Montreal på slutspelschansen, och när resultattavlan visade 2–2 efter ordinarie tid var saken klar. För säkerhets skull satte Artemi Panarin även den avgörande straffen bakom Alexander Georgiev, som för kvällen vaktade Rangers kasse.

- Det är en lättnad att känna att man kan ge sig själv chansen att fortsätta spela om Stanley Cup. Det är därför vi börjar spela varje säsong, för att få en ny chans, säger lagkaptenen Nick Foligno till medierna efter matchen.

ANNONS

Rangers hittade motivation

Columbus har nu vunnit sex av de senaste sju matcherna, och visar alltså fin form inför slutspelet. Där väntar antagligen Washington eller Tampa Bay, hela NHL:s bästa lag i grundserien.

- Det spelar ingen roll vem vi får möta, de är båda bra lag och det är vi med. Om vi kan få till vårt spel får vilket lag som helst svårt mot oss, säger Foligno.

För Rangers slutade årets sista hemmamatch i Madison Square Garden med förlust, trots att Pavel Butjnevitj kvitterade med bara sju sekunder kvar att spela. Laget var sedan en tid redan ute ur slutspelskampen, men hade ändå en del att spela för.

- Att försöka förstöra deras säsong var självklart en stor motivation. Vi försökte förstöra den, men kunde inte riktigt få till det. Jag får önska dem lycka till i slutspelet, säger svenske stjärnan Mika Zibanejad, som passade till båda Rangers mål, enligt nhl.com.

ANNONS

Magplask för Dallas

Dallas hade chansen att säkra den första wild card-platsen i Western Conference. En poäng borta mot redan avsågade Chicago hade räckt.

Men John Klingberg, Mattias Janmark och de andra åkte på ett rejält magplask. När Joel L'Esperance i mitten av tredje perioden gjorde lagets första – och sista – mål hade hemmalaget redan gjort fem, och skulle även få till ett sjätte mål. Matchen slutade 6–1.

Chicagos stjärna Patrick Kane satte två av målen, och kunde i sista hemmamatchen för säsongen fira att han nått ett personligt rekord i NHL med 109 poäng.

Dallas har fortfarande den där första wild card-platsen, men blir det förlust även mot Minnesota i natt, kan Colorado gå förbi. Båda lagen är slutspelsklara, men kampen gäller att slippa möta Calgary.

I sista grundserieomgångens möter Colorado San Jose och Dallas Minnesota natten mot söndag, svensk tid.

TT

ANNONS