Manchester City-spelarna firar ett av lagets tre mål i 3–1-segern mot Everton.

City en seger från ligatiteln

Manchester City laddar för fest nästa helg. Efter 3–1 mot Everton krävs bara seger i derbyt mot Manchester United om en vecka för att säkra den engelska ligatiteln i fotboll.

|

Hittills har det bara blivit en förlust i ligan för Manchester City, och lördagens 3–1-seger mot Everton var ännu ett imponerande exempel på en formidabel säsong.

Leroy Sane gav laget ledningen i den fjärde minuten, Gabriel Jesus nickade in 2–0 och när Raheem Sterling satte 3–0 i slutet av första halvlek var matchen avgjord.

Fyra år sedan

Nästa lördag kan titeln, den första på fyra år, säkras. Då möter Manchester City lokalrivalen Manchester United, och tre poäng är allt som krävs för att bli mästare.

Där bakom slåss United, 13 poäng efter City, med Liverpool om andraplatsen.

Liverpool var nära att tappa poäng mot Crystal Palace, men när matchklockan tog sig upp på 84 minuter studsade bollen rätt och lade sig framför fötterna på en omarkerad Mohamed Salah. Med sitt 29:e Premier League-mål ordnade egyptiern 2–1 och tre poäng till Liverpool. Målet innebär att Salah nu är fem mål före Tottenhams Harry Kane i skytteligan.

Smolk i bägaren för Liverpool, och för det engelska landslaget inför sommarens fotbolls-VM, var att Adam Lallana fick utgå fem minuter efter att han hoppat in i den andra halvleken. Han lämnade planen med en befarad muskelskada.

- Det är inte alls bra, Vi vet inte exakt vad det är, men det såg väldigt allvarligt ut när han föll, sade tränaren Jürgen Klopp efter matchen enligt AFP.

Fördel United

Det är fortfarande två poängs fördel till Manchester United i kampen om andraplatsen.

Med Victor Nilsson Lindelöf från start höll United nollan hemma mot bottenlaget Swansea och vann med 2–0. Romelu Lukaku satte tidigt 1–0 och Alexis Sánchez utökade kvarten senare.

West Ham tog med sig tre välbehövliga poäng i bottenkampen mot Southampton. Hemma på Londons Olympiastadion vann de med klara 3–0. Segerorganisatör blev Marko Arnautovic med två mål.

Jermain Defoe räddade en poäng till sitt Bournemouth borta mot Watford. Hemmalaget var på väg mot en 2–1-seger men på tilläggstid, i den 92:a minuten, klev Defoe fram och satte 2–2.