Christopher Soós.
Christopher Soós.

Christopher Soós klar för sitt femte EM

Christopher Soós har tagit ytterligare ett kliv på vägen mot OS i Tokyo 2020. Halmstadgymnasten är klar för sitt femte Europamästerskap.

ANNONS
|

EM avgörs i Rumänien den 19–23 april och Soós, 22, anför den svenska truppen, som i övrigt består av EM-debutanterna Kim Wanström och William Broman från Hammarbygymnasterna.

Christopher Soós har tidigare i vinter vunnit både nord-EM och Sveriges största internationella tävling Mälarcupen. Under den gångna helgen genrepade han inför EM med att, som förste svensk, vinna Unni & Haralds Trophy i Oslo.

– Det bådar gott just nu. Jag är i min bästa form någonsin och är jättetaggad och motiverad för att köra mitt bästa mästerskap någonsin, säger han.

Vad hoppas du kunna prestera i EM?

– Mitt absolut största mål är att komma till mångkampsfinal. Jag vet inte om det är jättetroligt, men jag hoppas verkligen. Det är en dröm.

ANNONS

EM är dessutom en av uttagningstävlingarna inför VM i Kanada i höst, som är ytterligare ett steg på vägen mot Tokyo-OS 2020.

Ett nytt centralt sponsoravtal ger landslagstruppen utökat stöd.

– Vi är lite ovetande fortfarande, men det innebär framför allt mer träningsläger, utlandsresor och tävlingar för oss som förberedelser inför 2020. Ändamålet är att någon ska kvala dit och jag hoppas verkligen att det blirjag, säger Soós.

ANNONS