Malmö FF:s danska mittfältare Anders Christiansen utsågs till allsvenskans mest värdefulla spelare på C Mores gala. Arkivbild.
Malmö FF:s danska mittfältare Anders Christiansen utsågs till allsvenskans mest värdefulla spelare på C Mores gala. Arkivbild.

Christiansen allsvenskans mest värdefulla

Anders Christiansen är inte bara SM-guldmedaljör. Malmö FF-mittfältaren är nu också utnämnd till säsongens mest värdefulla spelare i allsvenskan.

ANNONS
|

Danske Christiansen, som gjorde fem mål och åtta assist i allsvenskan den gångna säsongen, tilldelades utmärkelsen under galan "Allsvenskans stora pris" i C More.

Han röstades fram av en jury bestående av herrallsvenskans huvudtränare och lagkaptener samt 32 utvalda journalister och experter liksom A-landslagets och U21-landslagets förbundskaptener Janne Andersson och Roland Nilsson.

- Det var en fin säsong. Det är stort erkännande, inte bara från journalister och experter utan även från lagkaptener och tränare. Det är det största erkännandet man kan få, sade Anders Christiansen i C Mores sändning.

ANNONS

Priset för Årets röst, presenterat av TV4:s Fotbollskanalen, gick till AIK:s Kyriakos Stamatopoulos. Målvakten har i år trätt fram och berättat hur han inför bortamatchen mot IFK Göteborg blivit erbjuden en stor summa pengar för att se till att AIK skulle förlora matchen.

- Det var väldigt läskigt, många tankar som cirkulerade. Men med mina vänner, min familj och hela klubben bakom mig så tog jag rätt beslut, och öppnade dörren. För det här har blivit ett stort problem, sade Kyriakos Stamatopoulos.

TT

Fakta: Samtliga pristagare

Årets allsvenska målvakt: Johan Wiland, Hammarby/Malmö FF.

Årets allsvenska försvarare: Anton Tinnerholm, Malmö FF.

Årets allsvenska mittfältare: Anders Christiansen, Malmö FF.

Årets allsvenska anfallare: Saman Ghoddos, Östersund.

Årets allsvenska tränare: Graham Potter, Östersund.

Årets allsvenska nykomling: Pontus Dahlberg, IFK Göteborg.

Årets bortasektion: Djurgården på Tele2 arena.

Årets röst: Kyriakos Stamatopoulos, AIK.

Allsvenskans mest värdefulla spelare: Anders Christiansen, Malmö FF.

Fotnot: Allsvenskans stora pris är ett samarbete mellan C More, Offside och Svensk Elitfotboll. Allsvenskans mest värdefulla spelare, Årets allsvenska nykomling och Årets tränare i allsvenskan fungerar även som pris på fotbollsgalan den 20 november.

ANNONS