David Pettersson gjorde en bra match för Sverige, men det räckte inte mot Luxemburg. Arkivbild.
David Pettersson gjorde en bra match för Sverige, men det räckte inte mot Luxemburg. Arkivbild.

Chockförlust för Sverige: "Katastrof"

Sveriges herrlandslag var ute efter andra raka mot Luxemburg i kvalet till volleyboll-EM. Men efter att ha haft ledningen med 2–0 i set tappade laget allt och föll till slut med 2–3 i den viktiga matchen.

ANNONS
|

I onsdags tog Sverige sin första seger i EM-kvalet när man besegrade Luxemburg på hemmaplan i Örkelljunga med 3–1 i set. Returen på bortaplan såg länge ut att också den gå vägen. Efter 25–23 i första set och 25–19 i det andra setet hade Sverige greppet om matchen.

Men Luxemburg lyckades knipa det tredje, jämna, setet med 25–20 och var plötsligt med i matchen. Hemmalaget tog även fjärde och därefter avgörande set (25–22 och 15–10) vilket innebar att Sverige åkte på tredje förlusten i kvalet.

"Vi spelar inte på topp, om man säger så. Vi leder 2–0 och har 8–4 i tredje. Vi ska bara stänga det här. Sedan går det troll i bollen. Katastrof, helt enkelt. Precis som mot Azerbajdzjan. Vi har jordens möjlighet här i dag, men vi tar den inte. Vi står och väntar på att motståndaren ska göra miss, när det är vi som ska göra poängen själva", säger förbundskaptenen Johan Isacsson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Åtminstone fick Sverige med sig en bonuspoäng. Bäste poängplockare i Sverige blev David Pettersson.

EM-kvalet fortsätter i januari med returmatcher mot Grekland och Azerbajdzjan. Båda måste vinnas för att ha chans på EM-avancemang.

TT

ANNONS