Chelseas Tammy Abraham, till vänster, firar med lagkamraterna efter sitt 1–0-mål mot Crystal Palace. Bild: Alastair Grant/AP/TT

Chelsea tog sjätte raka – Arsenal nollat

Sex raka segrar. Chelsea fortsätter att ånga på i Premier League-fotbollen – och är nu trea i en haltande tabell efter 2–0 hemma mot Crystal Palace. Samtidigt räddades Tottenham av VAR – medan Arsenal föll med 0–2 mot Leicester.

Medan andra storklubbar som Tottenham och Manchester United har svajat har Chelsea tagit upp striden med Liverpool och Manchester City i tabelltoppen.

Londonklubben vann derbyt mot Crystal Palace med 2–0 efter att skyttekungen Tammy Abraham visat vägen med sitt 1–0-mål i den 52:a minuten. Engelsmannen, som är tvåa i skytteligan med tio fullträffar den här säsongen, blev fint framspelad av anfallskollegan Willian och rullade kallt in ledningsmålet i bortre hörnet.

Kryss för "Spurs"

I 79:e minuten utökade Christian Pulisic till 2–0 på nick. Segern innebar att Chelsea gick förbi Manchester City i tabellen, dock med en match mer spelad, och att de blåklädda nu är trea.

Tottenham spelade 1–1 hemma mot Sheffield United sedan gästerna fått ett mål bortdömt efter VAR-granskning. I den 62:a minuten, vid ställningen 1–0 till "Spurs", trodde Sheffields David McGoldrick att han kvitterat till 1–1 men vad som tycktes vara en tåspets på fel sida offsidelinjen från lagkamraten John Lundstram i ett tidigare skede gjorde att målet dömdes bort – något som väckte reaktioner.

”VAR visar sig från sin absurda, värsta sida och dömer bort Sheffields kvittering för en offside som är omöjlig att se. Vad fan gör de med vår sport?”, skriver tidigare storstjärnan Gary Lineker på Twitter.

Sheffield fick ytterligare ett mål granskat av VAR, men den gången godkändes målet som betydde 1–1 i den 78:e minuten och signerades George Baldock. Dessförinnan hade Son Heung-Min satt 1–0 till "Spurs" i 58:e.

Skyttekungen visade vägen

Tottenham ligger tolva i tabellen och har inte vunnit en ligamatch sedan den 28 september.

Arsenal, högre upp i tabellen på sjätte plats, föll tungt med 0–2 borta mot Leicester och spelade därmed sin fjärde raka ligamatch utan att vinna. Hela ligans skyttekung Jamie Vardy gav Leicester ledningen med 1–0 i 68:e – anfallarens elfte fullträff för säsongen – innan James Maddison utökade till 2–0 i 75:e.

Det var Leicesters fjärde raka seger och mästaren från 2016 ligger nu tvåa, fem poäng efter serieledande Liverpool med en match mer spelad.

Liverpool tar emot Manchester City i ett tungviktsmöte på söndag.