Charlotte Kalla lägger av som skidåkare

Längdskidåkaren Charlotte Kalla slutar efter säsongen, det meddelade hon på sin Instagram på tisdagen. ”I slutändan vägde nyfikenheten på livet utanför elitidrotten tyngre.” skriver Kalla i inlägget.

ANNONS

På tisdagskvällen meddelar Charlotte Kalla att denna säsong är den sista. Veckans SM hemma i Norrbotten kommer bli tävlingarna som får avsluta hennes elitkarriär.

”Här tog jag mina första stavtag som sjuåring och det känns fint att få avsluta karriären här. Beslutet har vuxit fram under den senaste månaden.

Det har inte varit ett enkelt beslut men i slutändan vägde nyfikenheten på livet utanför elitidrotten tyngre än det som en fortsatt satsning skulle innebära.

Det jag kommer sakna allra mest är kicken av att vara i form!” skriver 34-åringen på Instagram.

Tar med sig över 70 mästerskapsmedaljer

Det ryktades redan under årets OS i Peking om att den legendariska åkaren skulle välja att avsluta karriären. Efter nio OS-medaljer, varav senaste var ett silver 2018, visade det sig att det blev hennes sista olympiska spel.

ANNONS

Men medaljerna i spelen är bara några av alla bragder hon bjudit på genom åren. Sammanlagt kommer hon bära med sig 22 guld,silver och brons i internationella sammanhang, plus nästan 50 stycken på svenska mästerskap.

Hennes första guld i mästerskapssammanhang var dock redan 2006 i Kranj, då hon tog hem 10 kilometer i junior-VM.

ANNONS