Iker Casillas vårdas på sjukhus sedan han drabbats av en hjärtinfarkt. Arkivbild.
Iker Casillas vårdas på sjukhus sedan han drabbats av en hjärtinfarkt. Arkivbild.

Casillas lugnande besked efter hjärtinfarkten

Iker Casillas drabbades av en hjärtinfarkt under träning och fördes akut till sjukhus. Nu meddelar målvaktslegendaren att han trots omständigheterna är okej. "Vettskrämd, men allt är intakt", skriver han på Twitter.

ANNONS
|

Målvaktsveteranen Iker Casillas, 37, föll ihop under träningen med klubblaget Porto och klagade över bröstsmärtor.

Porto bekräftade på sin webbplats att Casillas fördes till sjukhus efter att ha drabbats av en akut hjärtinfarkt. Enligt flera medier har målvakten opererats.

"Casillas mår bra, läget är stabilt och hans hjärtproblem är lösta", skriver Porto.

Tackar för stödet

Senare på tisdagskvällen meddelade Casillas själv på Twitter, under en bild där han gör tummen upp från sjukhussängen, att läget var "under kontroll".

"Vettskrämd, men allt är intakt. Tack för alla meddelanden och all kärlek", skriver han vidare.

ANNONS

Den 37-årige spanjoren förberedde sig tillsammans med laget på träningsanläggningen Olival inför den kommande ligamatchen mot Aves när han plötsligt mådde dåligt. Porto skriver att träningen avbröts direkt för att ge omedelbar hjälp till Casillas, som befinner sig på sjukhuset CUF Porto.

Stöttas av Real Madrid

Casillas var i många år Real Madrids målvakt, en klubb med vilken han vunnit det mesta som går att vinna. Han har dessutom VM- och EM-guld med Spanien. Och Real Madrid var snabba med att uttrycka sin support till Casillas:

"Real Madrid vill ge allt sitt stöd till sin älskade kapten Iker Casillas", skriver den spanska klubben och fortsätter:

"Iker Casillas har under hela sin karriär lärt oss att övervinna de mest otroliga utmaningarna för att förgylla vår klubb. Han har lärt oss att ge upp inte passar in i vår livsfilosofi och han har visat oss otaliga gånger att vägen till seger är att vara ännu starkare desto svårare utmaning man ställs inför."

Casillas är kvar på sjukhus för vård och observation och väntas inte spela mer för Porto den här säsongen.

TT

ANNONS