Ny stark avslutning. Lynn Carlsson, Ringenäs GK, såg länge ut att hamna utanför prispallen i PGA Halmstad Ladies Open, men klättrade upp till en delad tredje plats efter några starka hål på slutet.
Ny stark avslutning. Lynn Carlsson, Ringenäs GK, såg länge ut att hamna utanför prispallen i PGA Halmstad Ladies Open, men klättrade upp till en delad tredje plats efter några starka hål på slutet.

Carlsson delad trea efter vass spurt

Det blev spansk seger i PGA Halmstad Ladies Open i Haverdal. Bäst bland svenskorna lyckades hemmahoppet Lynn Carlsson, Ringenäs, som en efter en vass spurt slutade delad trea, fyra slag efter vinnaren Maria Parra.

ANNONS
|

Lynn Carlsson låg tvåa inför den avslutande ronden på Haverdals GK och fick gåi ledarbollen tillsammans med 19-åriga amatören Parra samt brasilianskan Miriam Nagl.

Men det började inget vidare för Lynn som gjorde en bogey på andra hålet och sedan en dubbelbogey på det tredje efter att ha hamnat i bekymmer då honträffat ett träd.

– Det är så lite som gör det. Jag hade ett dåligt slag i tävlingen och det ställde till det för mig, säger Lynn Carlsson.

Hon kom dock tillbaka. Efter att ett tag ha varit hela sex slag efter Parra svarade Ringenästjejen för en ny stark avslutning med två birdies på de tre avslutande hålen och klättrade via en 72-runda upp till en delad tredje plats.

ANNONS

– Jag hade mycket att spela för och det var viktigt att behålla tålamodet efter koppsnurrarna på tionde, elfte och 14:e hålet, funderar Lynn.

Parra gjorde ett avgörande ryck på det korta 14:e hålet efter en biride och försprånget med tre slag släppte hon aldrig i från sig.

Hon slutade på 69 slag, tre under par och slutade totalt på 207 slag, vilket var två bättre än tvåan Michele Thompson, Skottland.

– Jag är jätteglad för att jag vann tävlingen och är verkligen nöjd med spelet – på de här tre dagarna gjorde jag bara en bogey, kommenterar spanjorskan, som spelade utan caddie och drog vagnen själv runt banan.

– Jag har kämpat hårt och spelat bra golf i en månad nu, men jag var inte säker på att vinna förrän jag satte den sista putten i koppen.

ANNONS